Зелений соус – суміш оливкової олії, часнику та петрушки, головна основа для страв з морепродуктів в іспанській кухні. Додаткові інгредієнти – сік лимона, біле сухе вино та мука – додаються за смаком, як і морепродукти за смаком замінюються на хека (він же мерлуза). Хек в соусі вийде соковитим, якщо готувати його на середньому вогні. Також, в страву можна додати столову ложку каперсів або подрібнених консервованих анчоусів.
Інгредієнти:
Хек – 4 шт.
Часник – 3 зубчики
Петрушка (порізана) – 3 ст.л.
Свіжий лавровий лист (або сушений) – 1 шт.
Оливкова олія – 4 ст.л.
Часник почистити та мілко нарізати. Петрушку промити та мілко порізати. В розігріту пательню з оливковою олією добавити часник, а через пару хвилин – всю петрушку. Стейки з хека, попередньо обсушені паперовими рушничками, трішки посолити та виложити на сковорідку так, щоб вони не торкалися один одного. Додати лавровий лист. Обсмажувати рибу протягом 6-12 хвилин, потім перевернути на іншу сторону, і смажити стільки ж. Готові стейки викласти на тарілки, полити зеленим соусом і відразу подавати, рекомендовано з молодою вареною картоплею. Страва готова!
Смачного!