Йогуртовий торт з ківі та бананом.
Для приготування даного тортику вам буде потрібно:
200 г пісочного печива;
70 г вершкового масла;
2 банани;
4 ківі;
500 мл. йогурту;
70 г цукру;
1 ст.л. лимонного соку;
4 чайні ложки желатину;
0,5 стакану кип’яченої води;
А також 2 ківі та 40 г мигдальних пелюсток.
Спосіб приготування:
Подрібнюємо на кришки печиво та додаємо м’яке вершкове масло (якщо масло тверде – розтоплюємо на водяній бані). Перемішуємо до однорідної маси.
Форму застелити пергаментом і викласти печиво у вигляді коржа. Поставити заготовку у холодильник на 30 хв. як мінімум.
Залити желатин кип’ятком і лишити «розбухати» на 25-30 хвилин.
Ківі очистити та нарізати кубиками. Тоді поєднати ківі, цукор та лимонний сік.
Прогріти все на середньому вогні 2-3 хвилини, аби ківі виділили сік, охолодити.
В отриману субстанцію вилити желатин та йогурт. Добре перемішати.
На корж викласти 1-2 порізаних банани. Тоді залити все йо гуртовою масою і поставити охолоджуватись в морозилку чи холодильник на 6 годин (можна на ніч).
Готовий тортик витягнути з форми і акуратно витягти пергамент. Зверху прикрасити клаптиками ківі і злегка обсмаженими мигдальними пелюстками.
Смачного!