fbpx
ДомойБеременностьПитание беременныхНайкорисніші продукти для вагітних

Найкорисніші продукти для вагітних

Выбор редакции

Майбутні мами постійно хвилюються які продукти можуть принести дитині користь, а які – шкоду.

Звичайно, вагітних завжди турбує питання: «Які продукти найкорисніші для вагітних?».

Тож давайте розглянемо найбільш корисні продукти для жінки у період вагітності.

 

Овочі та фрукти

  • Морква
    Під час вагітності не виключайте цей корисний продукт із раціону! Морква – це один із найкорисніших продуктів для майбутньої мами. Вона сприяє кращому функціонуванню шлунково-кишкового тракту. А також, як усім відомо, у моркві величезна кількість кератину і вітамінів: вітаміни Е, С та вітаміни групи В, К і РР. Ці корисні речовини допомагають при формуванні органів дитини. На жаль, є протипоказання для цього овоча – це виразки шлунка, проблеми з підшлунковою та запалення ШКТ.
  • Болгарський солодкий перець
    Допомагає поліпшити стан слизових, зміцнює судини, а також має лікувальні властивості. Болгарський перець має корисні речовини, які зміцнюють кістки вагітної і допомагають формуванню кісток дитини. В ньому містяться вітаміни С, Е, РР і Р, які покращують стан шкіри, а також ефірні масла, білок і бета-каротин, що підвищать рівень імунітету майбутньої мами.
  • Шпинат
    А цей овоч відомий своєю фолієвою кислотою (вітаміни А, В9 і Е). Вона в свою чергу допомагає вагітній уникнути викидня, впоратися з токсикозом в перший триместр, знижує ймовірність розвитку анемії і захищає плід від розвитку відхилень.
  • Помідор
    Містить унікальний антиоксидант – лікопін, який захищає клітини від впливу вільних радикалів. Також помідор дуже ситний і низькокалорійний.
  • Банан
    Так, це висококалорійний продукт, який містить багато крохмалю, але лікарі не рекомендують відмовлятись від нього у період вагітності. Причина в тому, що банан містить цинк і калій, а це – найкорисніші для плода елементи. Цинк допомагає сформувати імунну систему дитини, а калій — серцево-судинну систему.
  • Яблука
    Сприяють нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту, а також збільшують виділення шлункового соку, прибирають нудоту. Містять багато заліза, фосфору, марганцю і магнію, що допомагають плоду розвиватися. А в 5 насінинах яблука міститься денна норма йоду.

Крупи

  • Коричневий рис
    Цей рис перетравлюється в організмі довше білого, тому організм зберігає відчуття ситості на довший період. Також містить 8 амінокислот, які необхідні для створення клітин.
  • Вівсянка
    Завдяки великій кількості вітамінів і мінералів, сприяє нормальному протіканню вагітності. Прискорює обмін речовин завдяки складним вуглеводам. А також вівсянка допомагає при запаленні шлунково-кишкового тракту м’яко обволікаючи слизову шлунку.

Білкові продукти

  • Твердий і пастеризований сир
    Має невелику кількість калорій, при тому, що містить багато білка і протеїнів.
  • Натуральний йогурт
    Містить кальцій і білок, які необхідні при формуванні кісток, м’язів і життєво важливих органів. Корисні бактерії в йогурті покращують роботу шлунково-кишкового тракту і прискорюють процес передачі корисних речовин плоду.
  • Яйця
    Вітаміни групи В, цинк і селен допомагають розвиватися серцево-судинній системі дитини. Точно так, як і сир, мають мінімум калорій при великій кількості протеїнів. Але пам’ятайте, що краще приймати в їжу яйця, які пройшли хорошу теплову обробку.
  • Морська риба
    А саме, лосось, форель, анчоуси, сардини, скумбрія, оселедець. Вони містять досить багато жирних Омега-3 кислот, білка і фосфору, які необхідні для розвитку головного мозку малюка.
  • Пісне м’ясо
    В період вагітності рекомендовано замінити червоне м’ясо (в ньому багато холестерину і шкідливих жирів) на пісні види м’яса (темне м’ясо індички, курячі грудки, молода пісна яловичина). В цьому м’ясі багато заліза, протеїну, цинку, вітамінів групи В, а вони забезпечують майбутню маму енергією. І в цьому м’ясі також мало калорій.
  • Тофу
    Цей соєвий продукт мість величезну кількість амінокислот, а вони сприяють збільшенню вироблення колагену. Вживаючи сир Тофу також можна знизити ризик отримання розтяжок. Цей соєвий сир дуже ситний і низькокалорійний.

Ягоди

Полуниця, ожина та малина містять мінерали та вітаміни, що життєво необхідні для розвитку плода. Вживаючи ягоди та фрукти в їжу щодня (не більше 5 порцій) можна підвищити імунітет малюка.

Пам’ятайте, харчуватися правильно за двох – велика відповідальність! Обирай найкорисніші продукти для вагітних.

Еще больше полезной информации, Вы, можете получить на курсах подготовки к родам в семейном центре «Азбука для родителей»

Предыдущая статья
Следующая статья

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Рецепты

Партнеры

Vse.ua - сравнение цен на товары для детей и мам в Украине
Стоматология JazzDent - Позняки, Осокорки
aquamarket.ua Доставка воды – Онлайн супермаркет
«Профи Тойс» - интернет магазин детских игрушек из Европы."
https://dentectum.com.ua - стоматология в Киеве

Звездные родители

Похожие статьи

Майбутні мами постійно хвилюються які продукти можуть принести дитині користь, а які – шкоду. Звичайно, вагітних завжди турбує питання: «Які продукти найкорисніші для вагітних?». Тож давайте розглянемо найбільш корисні продукти для жінки у період вагітності.   Овочі та фрукти
  • Морква Під час вагітності не виключайте цей корисний продукт із раціону! Морква – це один із найкорисніших продуктів для майбутньої мами. Вона сприяє кращому функціонуванню шлунково-кишкового тракту. А також, як усім відомо, у моркві величезна кількість кератину і вітамінів: вітаміни Е, С та вітаміни групи В, К і РР. Ці корисні речовини допомагають при формуванні органів дитини. На жаль, є протипоказання для цього овоча – це виразки шлунка, проблеми з підшлунковою та запалення ШКТ.
  • Болгарський солодкий перець Допомагає поліпшити стан слизових, зміцнює судини, а також має лікувальні властивості. Болгарський перець має корисні речовини, які зміцнюють кістки вагітної і допомагають формуванню кісток дитини. В ньому містяться вітаміни С, Е, РР і Р, які покращують стан шкіри, а також ефірні масла, білок і бета-каротин, що підвищать рівень імунітету майбутньої мами.
  • Шпинат А цей овоч відомий своєю фолієвою кислотою (вітаміни А, В9 і Е). Вона в свою чергу допомагає вагітній уникнути викидня, впоратися з токсикозом в перший триместр, знижує ймовірність розвитку анемії і захищає плід від розвитку відхилень.
  • Помідор Містить унікальний антиоксидант – лікопін, який захищає клітини від впливу вільних радикалів. Також помідор дуже ситний і низькокалорійний.
  • Банан Так, це висококалорійний продукт, який містить багато крохмалю, але лікарі не рекомендують відмовлятись від нього у період вагітності. Причина в тому, що банан містить цинк і калій, а це – найкорисніші для плода елементи. Цинк допомагає сформувати імунну систему дитини, а калій - серцево-судинну систему.
  • Яблука Сприяють нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту, а також збільшують виділення шлункового соку, прибирають нудоту. Містять багато заліза, фосфору, марганцю і магнію, що допомагають плоду розвиватися. А в 5 насінинах яблука міститься денна норма йоду.
Крупи
  • Коричневий рис Цей рис перетравлюється в організмі довше білого, тому організм зберігає відчуття ситості на довший період. Також містить 8 амінокислот, які необхідні для створення клітин.
  • Вівсянка Завдяки великій кількості вітамінів і мінералів, сприяє нормальному протіканню вагітності. Прискорює обмін речовин завдяки складним вуглеводам. А також вівсянка допомагає при запаленні шлунково-кишкового тракту м’яко обволікаючи слизову шлунку.
Білкові продукти
  • Твердий і пастеризований сир Має невелику кількість калорій, при тому, що містить багато білка і протеїнів.
  • Натуральний йогурт Містить кальцій і білок, які необхідні при формуванні кісток, м'язів і життєво важливих органів. Корисні бактерії в йогурті покращують роботу шлунково-кишкового тракту і прискорюють процес передачі корисних речовин плоду.
  • Яйця Вітаміни групи В, цинк і селен допомагають розвиватися серцево-судинній системі дитини. Точно так, як і сир, мають мінімум калорій при великій кількості протеїнів. Але пам’ятайте, що краще приймати в їжу яйця, які пройшли хорошу теплову обробку.
  • Морська риба А саме, лосось, форель, анчоуси, сардини, скумбрія, оселедець. Вони містять досить багато жирних Омега-3 кислот, білка і фосфору, які необхідні для розвитку головного мозку малюка.
  • Пісне м'ясо В період вагітності рекомендовано замінити червоне м'ясо (в ньому багато холестерину і шкідливих жирів) на пісні види м'яса (темне м'ясо індички, курячі грудки, молода пісна яловичина). В цьому м'ясі багато заліза, протеїну, цинку, вітамінів групи В, а вони забезпечують майбутню маму енергією. І в цьому м'ясі також мало калорій.
  • Тофу Цей соєвий продукт мість величезну кількість амінокислот, а вони сприяють збільшенню вироблення колагену. Вживаючи сир Тофу також можна знизити ризик отримання розтяжок. Цей соєвий сир дуже ситний і низькокалорійний.
Ягоди Полуниця, ожина та малина містять мінерали та вітаміни, що життєво необхідні для розвитку плода. Вживаючи ягоди та фрукти в їжу щодня (не більше 5 порцій) можна підвищити імунітет малюка. Пам'ятайте, харчуватися правильно за двох – велика відповідальність! Обирай найкорисніші продукти для вагітних. Еще больше полезной информации, Вы, можете получить на курсах подготовки к родам в семейном центре "Азбука для родителей"