Кажуть, що «пів-Європи п’є щоранку ложку маслинової олії». Це справді так. Американський натуропат Едгар Кейсі говорив: «Для лікування багатьох хвороб шлунково-кишкового тракту немає нічого кращого, ніж ложка маслинової олії, вжита всередину, і теплий масляний компрес на ділянку печінки». Відомо, що цей лікар таким чином допомагав людям, що страждали на виразку шлунка, хронічні коліти, гепатити та інші недуги.
Маслинова олія, вжита натщесерце, підсилює секрецію жовчі, покарщує функції підшлункової залози, розчиняє чи розм’якшує камені у жовчному міхурі.
Приготуйте: до соку половини лимона додати 1 столову ложку олії, змішати, випити вранці натщесерце, запити трав’яним чаєм (трави добираються відповідно до показань у кожному конкретному випадку).
Для внутрішнього застосування найкраще підійде темно-зелена олія, оскільки це перша фракція холодного віджиму маслин з кісточками. Такая олія зберігає всі свої якості. Інші олії виготовляються із залишків, у тому числі й кісточок. Вони менш цінні за своїми якостями, мають жовтий колір та нижчу ціну, однак підходять для лікування та щоденного вживання. Додавайте маслинову олію до каш, салатів, юшок тощо.
Олена Світко, лікар-натуропат