5 напоїв, щоб зігрітися взимку

5 напоїв, щоб зігрітися взимку

Рецепти приготування зігріваючих напоїв для зимового настрою.

 

Какао з корицею і імбирним печивом

 

Що потрібно:

  • 400 мл молока
  • 3 ч.л. какао
  • 100 мл гарячої води
  •  цукор за смаком
  •  паличка кориці
  • 2 шт. імбирного печива

 

Приготування:

Молоко підігріти з паличкою кориці, потім її видалити. Змішати в сотейнику цукор, какао і воду. Помішуючи, довести до кипіння. Влити молоко і, також постійно помішуючи, на середньому вогні довести до кипіння. Зняти з вогню і збити до появи піни. Розлити по кружкам. Подрібнити печиво в блендері і посипати какао зверху.

 

Лимонний поссет

 

Що потрібно:

  • 750 мл жирного молока
  • 3 ст. л. цукру
  • 3 лимона
  • щіпка тертого мускатного горіха
  • 1 ч.л. бренді

 

Приготування:

Віджати сік з лимонів, процідити його через сито і змішати з цукром. Нагрівати лимонну суміш на невеликому вогні, поки цукор не розчиниться. Додати бренді і мускатний горіх. Молоко закип'ятити, а потім влити в готову лимонну суміш. Розлити все по склянках і подавати.

 

Масала-чай

 

Що потрібно:

  • 700 мл води
  • 400 мл жирного молока
  • чорний чай
  • по 2 гвоздики, горошини перцю і зерна кардамону
  • 1 зірочка бадьяна
  • 1/2 палички кориці

 

Приготування:

У воду кинути подрібнені спеції, закип'ятити, заварити міцний чай. Потім додати туди підігріте молоко. Тримати на повільному вогні ще 1-2 хвилини. Настояти 7-10 хвилин.

 

Апельсиновий чай з обліпихою

 

Що потрібно:

  • 500 мл води
  • 1 апельсин
  • 150 г обліпихи
  • чорний чай
  • 1 гвоздика

 

Приготування:

Ягоду промити, з апельсина зняти шкірку, а сік вичавити в склянку. 2/3 ягід потовкти. До обліпихової пюре додати решту ягід, апельсиновий сік, гвоздику і чай. Залити весь вміст окропом і дати настоятися 7-10 хвилин. У чашки можна покласти трохи меду.

 

Сбітень

 

Що потрібно:

  • 1 л води
  • 200 г меду
  • 1 лимон
  • 30 г кореня імбиру
  • по 10 г гвоздики, бадьяна, кардамону
  • гілочка горобини

 

Приготування:

У ємність з водою нарізати великими шматками імбир і часточками лимон разом з цедрою. Потім додати мед і спеції (кардамон спочатку розчавити). Поставити на плиту. Після закипання опустити в воду гілочку горобини. Тримати на повільному вогні до 10 хвилин, а потім настоювати 15-20 хвилин.

 

 

Читайте также:

Теги: кулинария, рецепты

Комментарии

Еще нет комментариев.

Добавить комментарий

 
Имя:
 
E-mail:
 
Защитный код:
 

Всего символов: 4000.









интернет магазин игрушек

Новости портала

10.03.2020

Воїни світла запалять Київщину

Воїни світла запалять Київщину 14 і 15 березня в Древньому Києві в Князівстві Київська Русь («Парк Київська Русь») пройде яскрава розважальна програма «Воїни світла». подробнее 30.01.2020

Форум BABY EXPO — опора вашого бізнесу!

Форум BABY EXPO — опора вашого бізнесу! 10–13 березня в Києві відбудеться найбільший в Україні виставковий захід, присвячений індустрії дитячих товарів, організований виставковою компанією «АККО Інтернешнл». подробнее
Погода