Рецепти приготування зігріваючих напоїв для зимового настрою.
Какао з корицею і імбирним печивом
Що потрібно:
- 400 мл молока
- 3 ч.л. какао
- 100 мл гарячої води
- цукор за смаком
- паличка кориці
- 2 шт. імбирного печива
Приготування:
Молоко підігріти з паличкою кориці, потім її видалити. Змішати в сотейнику цукор, какао і воду. Помішуючи, довести до кипіння. Влити молоко і, також постійно помішуючи, на середньому вогні довести до кипіння. Зняти з вогню і збити до появи піни. Розлити по кружкам. Подрібнити печиво в блендері і посипати какао зверху.
Лимонний поссет
Що потрібно:
- 750 мл жирного молока
- 3 ст. л. цукру
- 3 лимона
- щіпка тертого мускатного горіха
- 1 ч.л. бренді
Приготування:
Віджати сік з лимонів, процідити його через сито і змішати з цукром. Нагрівати лимонну суміш на невеликому вогні, поки цукор не розчиниться. Додати бренді і мускатний горіх. Молоко закип’ятити, а потім влити в готову лимонну суміш. Розлити все по склянках і подавати.
Масала-чай
Що потрібно:
- 700 мл води
- 400 мл жирного молока
- чорний чай
- по 2 гвоздики, горошини перцю і зерна кардамону
- 1 зірочка бадьяна
- 1/2 палички кориці
Приготування:
У воду кинути подрібнені спеції, закип’ятити, заварити міцний чай. Потім додати туди підігріте молоко. Тримати на повільному вогні ще 1-2 хвилини. Настояти 7-10 хвилин.
Апельсиновий чай з обліпихою
Що потрібно:
- 500 мл води
- 1 апельсин
- 150 г обліпихи
- чорний чай
- 1 гвоздика
Приготування:
Ягоду промити, з апельсина зняти шкірку, а сік вичавити в склянку. 2/3 ягід потовкти. До обліпихової пюре додати решту ягід, апельсиновий сік, гвоздику і чай. Залити весь вміст окропом і дати настоятися 7-10 хвилин. У чашки можна покласти трохи меду.
Сбітень
Що потрібно:
- 1 л води
- 200 г меду
- 1 лимон
- 30 г кореня імбиру
- по 10 г гвоздики, бадьяна, кардамону
- гілочка горобини
Приготування:
У ємність з водою нарізати великими шматками імбир і часточками лимон разом з цедрою. Потім додати мед і спеції (кардамон спочатку розчавити). Поставити на плиту. Після закипання опустити в воду гілочку горобини. Тримати на повільному вогні до 10 хвилин, а потім настоювати 15-20 хвилин.
Читайте также: