Домашнє печиво з шоколадною начинкою

Не знаємо, як там магія чорна або магія біла, але магія шоколаду діє стовідсотково безвідмовно практично на всіх. Навіть найсуворіші чоловіки люблять побавити себе шоколадом (коли точно знають, що їх ніхто за цим заняттям не спіймає 🙂 Пропонуємо вам рецепт дуже смачного домашнього печива з шоколадною начинкою.         Для тіста:
  • 250 г вершкового масла,
  • 400 гр борошна,
  • 100 гр пшеничного або кукурудзяного крохмалю,
  • 200 гр цукрової пудри,
  • 2 яйця,
  • 1 пакетик ванільного цукру,
  • дрібка солі.
Для начинки:
  • 80 — 100 гр шоколаду,
  • 1 сирий жовток,
  • 1 десертна ложка борошна,
  • 1 десертна ложка цукру,
  • 100 мл молока,
  • для посипання — цукрова пудра.
  Приготування:
  • На водяній бані розтопіть шоколад, відставте, нехай підостине.
  • У невеликому ковшике розмішайте цукор з борошном, молоком і жовтком до повної однорідності. Додайте в цю суміш шоколад, добре розмішайте і варіть помішуючи на середньому вогні до загусання. Як тільки почне булькати відразу зніміть і відставте.
  • Розітріть до крему масло з цукровою пудрою, додайте потихеньку суміш просіяного з крохмалем, ваніліном і сіллю борошна, замісити м’яке НЕ липке тісто. Довго не вимішуйте, печеньки можуть вийти тверді.
  • Накрийте тісто вологим рушничком і даєте йому «відпочити» хвилин 15 в прохолодному місці (не в холодильнику).
  • Візьміть тісто на обробну дошку, розділіть навпіл і розкачайте половину товщиною близько півсантиметра. Круглої виїмкою або невеликим склянкою виріжте кружечки.
  • На кружечок тіста покладіть трохи начинки, накрийте ще одним кружечком, виделкою придавіть печиво по всьому краю. Можна і просто зібрати краєчки кружечка з начинкою в жменю, защіпнути, зробивши колобок. Колобки потрібно укладати на деко швом вниз. відстань між печивом має бути близько 3-х сантиметрів.
  • Духовку розігрійте до 175 градусів. Деко для випечкі злегка змастіть рослинною олією, але зайве протріть паперовою серветкою.
  • Випікайте печиво в розігрітій духовці близько 25 хвилин.
  • Залиште печиво остигати на деку, потім перекладіть на тарілочку і рясно посипте цукровою пудрою.
Приємного чаювання!

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь