Іноді потрібно закинути дієти і спробувати шматочок чогось смачненького, потішити членів родини.
Готувати французький торт напрочуд просто і швидко. Для цього знадобиться:
· Борошно – 1,25 стакану
· Холодне масло – 80 г
· Яйце – 2 шт.
· Цедра лимону – 1 ст.л.
А також для начинки:
· Яйце – 4 шт.
· Цукрова пудра – 1,25 стакану + 3 ст.л.
· Сік і цедра 3 лимонів
· Згущене молоко з цукром – 3 ст.л.
· Вершки для збивання – 110 мл
Як готувати?
Всі інгредієнти для основи змішати в кухонному комбайні і сформувати з тіста кульку. Порозминати тісто руками до м’якої і еластичної консистенції. Загорнути тісто у харчову плівку і поставити в холодильник на 30 хвилин.
Духовку нагріти до 190 градусів. Тісто розкатати тонко і застелити ним дно форми для пирога. Зробити дірочки в тісті виделкою, закрити папером для випічки і засипати поверх чимось важким ( наприклад рисом чи горохом). Випікати в такому стані близько 15 хвилин, потім витягти рис чи горох, а тісто повернути в піч ще на 5 хвилин. Температуру при цьому зменшити до 150 градусів.
В посудині змішати всі інгредієнти для начинки. Процідити цю суміш і акуратно перелити в приготовлену основу. Випікати торт ще 30-40 хв. аби начинка «схопилась». Вона повинна бути злегка рідкою в центрі, доки не охолоне.
Поверх присипати цукровою пудрою (3 ст.л.) і можна подавати.
Смачного!
Маша Васюта, педагог сети семейных центров «Азбука для родителей».