Гарбузове морозиво – звучить красиво. Таке й воно на смак. Та ще й з кардамоном! Смакота!
Для приготування такої краси знадобиться:
· Гарбуз, очищений від насіння (вагою близько 300 г)
· Вершки 22% — 300 мл
· Цукор – 150 г
· Кардамон – 1 ч.л.
· Жовток – 4 шт.
· Шоколад, горіхи, соуси для подачі.
Для шоколадного соусу:
· Какао – 2 ст.л.
· Вершкове масло – 30 г
· Цукор – 3 ст.л.
· Сметана – 3 ст.л. чи 50 мл вершків
Спосіб приготування:
1. Гарбуз очистити, нарізати на великі кубики.
2. Перекласти в каструлю, залити вершками, додати цукор і кардамон.
3. Довести до кипіння і варити близько 20 хвилин на середньому вогні. Зняти з вогню і перебити блендером в пюре.
4. Жовтки збити виделкою. Тонкою цівкою ввести жовтки і варити на середньому вогні ще 5 хвилин. До появи перших бульбашок. При цьому постійно помішувати ложкою.
5. Перекласти в контейнер і охолодити. Декілька разів за час охолодження необхідно перемішувати. Поставити до морозильної камери на 5-6 годин. За час перебування в морозилці необхідно обов’язково помішувати морозиво.
6. Для шоколадного соусу в посудині змішати всі інгредієнти і розтопити на середньому вогні. Перед подачею морозиво полити соусом.
Маша Васюта, педагог сети семейных центров «Азбука для родителей»