Осінь дарує багато різних смачних та корисних фруктів, окреме місце серед яких займає гарбуз.
Він містить величезну кількість вітаміну А. За кількістю каротину гарбуз не поступається моркві. Також він багатий на вітаміни С, Е, РР, В1, В2.
Пропонуємо побавити свою родину смачненьким та корисним пирогом з гарбуза.
Інгрідієнти:
- Гарбуз — 300 грам
- Вершкове масло — 100 грам
- Цукор — 150 грам
- Яйце — 3 штуки
- Яблука — 1 штука
- Борошно — 250 грам
- Розпушувач — 1 ч. л.
Готуємо:
- Гарбуз чистимо і натираємо на тертці з середніми поділами. Дивіться на соковитість вашого гарбуза та яблук, якщо вони дуже соковиті ,обов’язково відіжміть їх.
- Яблуко чистимо від насіннєвої коробочки і натираємо на крупній терці разом зі шкіркою.
- Вершкове масло кімнатної температури розтираємо з цукром.
- Додаємо яйця і ще раз добре перемішуємо.
- Потім додаємо терте яблуко.
- Слідом йде гарбуз — все добре перемішуємо.
- Борошно змішуємо з розпушувачем і додаємо до тіста, все перемішуємо.
- Можна додати корицю і мускатний горіх.
- Форму змащуємо маслом, посипаємо борошном і викладаємо тісто.
- Випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин до золотистого кольору.
- Перевіряємо готовність за допомогою зубочистки, проткніть пиріг і подивіться: якщо вона суха, значить пиріг пропікся.
Все готово. Смачного!