Манти – класична страва народів Центральної Азії, яку можна приготувати, як для своєї родини, так і для гостей.
Для приготування блюда вам знадобиться:
- Борошно пшеничне 500 г
- Баранина 1 кг
- Курдюк 100 г
- Цибуля ріпчаста 3 шт
- Морква свіжа 3 шт
- Помідор свіжий 3 шт
- Перець чорний мелений 1 ч.л.
- Кумин 1 ч.л.
- Олія рослинна 2 ст.л
- Сіль 1,5 ст.л
- Вода холодна 130 г
Спосіб приготування:
- М’ясо, курдюк, овочі – нарізаємо дрібними кубиками.
- Додати сіль, перець, розтовчений кумин. Перемішати руками, заховати у холодильник на 20 хв.
- З борошна, води,солі замісити тісто (густе). Розділити на 2 частини, накрити плівкою, лишити на 15 хв.
- Розкласти тонким пластом. Розрізати на широкі стрічки. Намазати їх рослинною олією. На кожну стрічку викласти фарш.
- Потім скласти кожну стрічку з фаршем двічі. Защипати бокові краї складеної у два рази стрічки.
- Скрутити стрічку з тіста фаршем «у равлик» і защипати край стрічки.
- Вийшли манти у формі гюль –квіточок- троянда. Низ кожної квіточки окунути в рослинну олію для того щоб вони не прилипали до підставки під час варіння і їх легше було дістати.
- Готувати на пароварці 40-45 хвилин. Решту мант зібрати в контейнер і прибрати у морозилку до наступного разу.
Смачного!