Готуємо «Гюль Манти»

Манти – класична страва народів Центральної Азії, яку можна приготувати, як для своєї родини, так і для гостей.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Для приготування блюда вам знадобиться:

  • Борошно пшеничне 500 г
  • Баранина 1 кг
  • Курдюк 100 г
  • Цибуля ріпчаста 3 шт
  • Морква свіжа 3 шт
  • Помідор свіжий 3 шт
  • Перець чорний мелений 1 ч.л.
  • Кумин 1 ч.л.
  • Олія рослинна 2 ст.л
  • Сіль 1,5 ст.л
  • Вода холодна 130 г


Спосіб приготування:

  1. М’ясо, курдюк, овочі – нарізаємо дрібними кубиками.
  2. Додати сіль, перець, розтовчений кумин. Перемішати руками, заховати у холодильник на 20 хв.
  3. З борошна, води,солі замісити тісто (густе). Розділити на 2 частини, накрити плівкою, лишити на 15 хв.
  4. Розкласти тонким пластом. Розрізати на широкі стрічки. Намазати їх рослинною олією. На кожну стрічку викласти фарш.
  5. Потім скласти кожну стрічку з фаршем двічі. Защипати бокові краї складеної у два рази стрічки.
  6. Скрутити стрічку з тіста фаршем «у равлик» і защипати край стрічки.
  7. Вийшли манти у формі гюль –квіточок- троянда. Низ кожної квіточки окунути в рослинну олію для того щоб вони не прилипали до підставки під час варіння і їх легше було дістати.
  8. Готувати на пароварці 40-45 хвилин. Решту мант зібрати в контейнер і прибрати у морозилку до наступного разу.

Смачного!

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь