Лімончелло – смачний, неймовірно ніжний пиріг, що вподобає вся Ваша родина, яким із задоволенням ласуватимуть маленькі гості Вашої дитини та смакуватимуть Ваші подружки під час дівочої вечірки.
Для тіста:
- 3 скл. борошна,
- 250 г замороженого вершкового масла або маргарину,
- 1/2 скл. цукру,
- 1/2 чайн. ложки гашеної соди,
- щіпка солі.
Для начинки:
- 500 г жирного сиру,
- 1/2 скл. рідкої сметани,
- 1/4 скл. вершків,
- цукор за смаком,
- 1 стол. ложка тертої лимонної цедри,
- 1/2 чайн. ложки гашеного соди,
- 1 пак. ванільного цукру,
- 1 чайн. ложка крохмалю,
- щіпка меленої кориці.
Для прикраси:
- листя м’яти,
- цукрова пудра.
Для мигдального соусу:
- 2 скл. молока,
- 300 г цукру,
- 300 г солодкого мигдалю.
Готуємо:
- Приготувати соус. Мигдаль злегка обсмажити на сухій сковороді. Дати охолонути, подрібнити в крихту в блендері. Молоко довести до кипіння, додати мигдалеву крихту і цукор, варити, помішуючи, 10 хв. Приготувати начинку. Сир ретельно збити в блендері зі сметаною і вершками. Додати цукор, ванільний цукор, гашене соду і крохмаль, потім терту лимонну цедру і добре перемішати.
- Замісити тісто. Борошно просіяти з сіллю. Заморожене вершкове масло або маргарин натерти на крупній тертці або нарізати маленькими кубиками. У великій мисці з’єднати і розтерти в крихту борошно з сіллю, вершкове масло або маргарин, соду і цукор. Вийшло тісто розділити на дві нерівні частини — 2/3 і 1/3.
- У вистелену папером для випікання прямокутну форму викласти 2/3 частини крихти, розрівняти і злегка її придавити. На верх рівним шаром викласти сирно-лимонну начинку. Потім решту тіста. Духовку розігріти до 200 °. Викласти зверху начинку, рівномірно розподіливши. Посипати корицею. Посипати залишилася крихтою. Не придавлювати! Поставити пиріг в духовку і випікати близько 30 хв до золотистого кольору.
- Коли пиріг охолоне, нарізати порційними квадратами, посипати їх цукровою пудрою і прикрасити листками м’яти і подати на стіл. Мигдальний соус до пирога подати окремо.