Продукти (на 4 порції):
- Гречка — 1 стакан
- Картопля — 4-5 шт.
- Сіль — за смаком
- Сухарі мелені — 70-100 г
- Олія (для смаження) — 50 г
- Спеції та зелень за смаком
Спосіб приготування:
- Закип’ятити чайник. Гречку перебрати, добре промити. Залити окропом (2-2,5 склянки). Дати закипіти. Варити під кришкою на маленькому вогні до готовності 25-30 хвилин.
- Картоплю помити, викласти в казанок, залити холодною водою. Довести до кипіння, варити в мундирах до готовності на невеликому вогні під кришкою (близько 20 хвилин). Воду злити. Картоплю охолодити і почистити від шкірки.
- Пропустити через м’ясорубку гречку і картоплю.
- Посолити,додати спеції та зелень.
- Мокрими руками сформувати котлети.
- Обваляти їх у сухарях.
- Розігріти сковороду, налити 2-3 ст. ложки рослинної олії. Викласти котлети в розпечене масло. Смажити котлети на середньому вогні до рум’яної скоринки (близько 1-2 хвилин).
Гречані котлети пісні готові. Рекомендуємо подавати з овочевим салатом.