Гречані пісні котлети

Продукти (на 4 порції):
  • Гречка — 1 стакан
  • Картопля — 4-5 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Сухарі мелені — 70-100 г
  • Олія (для смаження) — 50 г
  • Спеції та зелень за смаком
        Спосіб приготування:
  1. Закип’ятити чайник. Гречку перебрати, добре промити. Залити окропом (2-2,5 склянки). Дати закипіти. Варити під кришкою на маленькому вогні до готовності 25-30 хвилин.
  2. Картоплю помити, викласти в казанок, залити холодною водою. Довести до кипіння, варити в мундирах до готовності на невеликому вогні під кришкою (близько 20 хвилин). Воду злити. Картоплю охолодити і почистити від шкірки.
  3. Пропустити через м’ясорубку гречку і картоплю.
  4. Посолити,додати спеції та зелень.
  5. Мокрими руками сформувати котлети.
  6. Обваляти їх у сухарях.
  7. Розігріти сковороду, налити 2-3 ст. ложки рослинної олії. Викласти котлети в розпечене масло. Смажити котлети на середньому вогні до рум’яної скоринки (близько 1-2 хвилин).
Гречані котлети пісні готові. Рекомендуємо подавати з овочевим салатом.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь