Цей рецепт стане корисним тим, хто не любить пекти в духовці. Готується холодний чізкейк дуже швидко, собівартість його низька, а смак приголомшливий. Щоб знизити калорійність чізкейка, можете використовувати нежирний сир, смак від цього не погіршиться. Складові:
- Розсипчасте печиво 300 гр.
- Вершкове масло 150-170 гр.
- Кремоподібний м’який сир 400 гр.
- Вершки 250 гр.
- Цукор 0,5 склянки
- Ванільний цукор 1 ч.л.
- Лимонний сік 2 ст.л.
- Желатин 10 гр.
- Вода 100 мл.
- Фрукти для прикраси за смаком
- Какао 3 ч.л. за бажанням
Процес приготування:Масло дістати з холодильника за 30-40 хвилин до початку роботи, воно повинно розм’якнути до кімнатної температури. Печиво подрібнити в крихту. Використовуйте блендер, кавомолку, або качалку щоб подрібнити печиво.
Тим часом готуємо начинку: вершки збиваємо в пишну масу, додаємо ванільний і звичайний цукор і продовжуємо збивати до розчинення. Желатин розчинити в гарячій воді (але не в кипятку), і поступово додавати до вершків, весь час помішуючи. Додати сир і лимонний сік. За допомогою блендера необхідно все перемішати. Начинку викласти в заготовку з печива і відправити в холодильник на 15 хвилин. Коли начинка трохи схопиться — можемо прикрасити фруктами або іншими прикрасами, час необхідно почекати, щоб фрукти не потонули в начинці. Далі, чізкейк відправити в холодильник до повного застигання, а це ще на кілька годин мінімум. Найкраще чізкейк залишити настоюватися на ніч, тоді він буде мати щільну основу. Варіанти прикраси можуть бути різними ☺