Йогуртовий торт з ківі та бананом

      Для приготування даного тортику вам буде потрібно:

 

·     200 г пісочного печива;

·     70 г вершкового масла;

·     2 банани;

·     4 ківі;

·     500 мл. йогурту;

·     70 г цукру;

·     1 ст.л. лимонного соку;

·     4 чайні ложки желатину;

·     0,5 стакану кип’яченої води;

·     а також 2 ківі та 40 г мигдальних пелюсток.

 

Спосіб приготування:

 

1.  Подрібнюємо на кришки печиво та додаємо м’яке вершкове масло (якщо масло тверде – розтоплюємо на водяній бані). Перемішуємо до однорідної маси.

 

2.  Форму застелити пергаментом і викласти печиво у вигляді коржа.  Поставити заготовку у холодильник на 30 хв. як мінімум.

 

3.  Залити желатин кип’ятком і лишити «розбухати» на 25-30 хвилин.

 

4.  Ківі очистити та нарізати кубиками. Тоді поєднати ківі, цукор та лимонний сік.

 

5.  Прогріти все на середньому вогні 2-3 хвилини, аби ківі виділили сік, охолодити.

 

6.  В отриману субстанцію вилити желатин та йогурт. Добре перемішати.

 

7.  На корж викласти 1-2 порізаних банани. Тоді залити все йогуртовою масою і поставити охолоджуватись в морозилку, чи холодильник на 6 годин (можна на ніч).

 

8.  Готовий тортик витягнути з форми і акуратно витягти пергамент. Зверху прикрасити клаптиками ківі і злегка обсмаженими мигдальними пелюстками.

Смачного!

Марія Васюта, педагог мережі сімейних центрів "Азбука для батьків".

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь