Для приготування даного тортику вам буде потрібно:
· 200 г пісочного печива;
· 70 г вершкового масла;
· 2 банани;
· 4 ківі;
· 500 мл. йогурту;
· 70 г цукру;
· 1 ст.л. лимонного соку;
· 4 чайні ложки желатину;
· 0,5 стакану кип’яченої води;
· а також 2 ківі та 40 г мигдальних пелюсток.
Спосіб приготування:
1. Подрібнюємо на кришки печиво та додаємо м’яке вершкове масло (якщо масло тверде – розтоплюємо на водяній бані). Перемішуємо до однорідної маси.
2. Форму застелити пергаментом і викласти печиво у вигляді коржа. Поставити заготовку у холодильник на 30 хв. як мінімум.
3. Залити желатин кип’ятком і лишити «розбухати» на 25-30 хвилин.
4. Ківі очистити та нарізати кубиками. Тоді поєднати ківі, цукор та лимонний сік.
5. Прогріти все на середньому вогні 2-3 хвилини, аби ківі виділили сік, охолодити.
6. В отриману субстанцію вилити желатин та йогурт. Добре перемішати.
7. На корж викласти 1-2 порізаних банани. Тоді залити все йогуртовою масою і поставити охолоджуватись в морозилку, чи холодильник на 6 годин (можна на ніч).
8. Готовий тортик витягнути з форми і акуратно витягти пергамент. Зверху прикрасити клаптиками ківі і злегка обсмаженими мигдальними пелюстками.
Смачного!
Марія Васюта, педагог мережі сімейних центрів "Азбука для батьків".