Рецепт приготування птиці з цитрусовим.
Складові
- качка — 1 шт.
- апельсини — 4 шт.
- яблука — 3 шт.
- мелена кориця, аніс і імбир — по 1/4 ч. Л.
- лимонний сік — 2 ст. л.
- мед — 2 ст. л.
- цукор — 50 г
- сухе біле вино — 200 мл
- сіль, мелений чорний перець — за смаком
Приготування:
Тушку качки натерти сіллю і перцем. Два апельсина з шкіркою нарізати скибочками. Яблука нарізати скибочками. Посипати корицею, анісом і скропити лимонним соком. Потім перемішати з скибочками апельсинів і 1 ст. л. меду. Цыэю сумішшю начинити качку, отвір зашити, тушку обмазати залишилися медом і запікати 2 ч при 190 °, періодично поливаючи рідиною від смаження.
Один апельсин,який залишився очистити і розділити на часточки, другий нарізати кружечками. Цукор розчинити в 200 мл гарячої води, покласти часточки і варити 10 хв. Процідити, додати імбир і вино. Варити соус на маленькому вогні 15 хв.
З готової качки видалити нитки. Начинку викласти на блюдо, зверху помістити птицю, полити соусом і прикрасити кружечками апельсина.Смачного!