Даний рецепт не потребує багато зусиль.
Якщо ваша родина любить кабачки – то ціни цій консервації не буде!
І так, для цього знадобиться:
- 3 кг кабачків
- 2 л води
- 1 стакан (200 г) цукру без гірки
- 3 ст. л. солі з верхом
- 250 г 9% оцту
- Зелень (кріп, лист хріна, смородини)
- 4 зубчика часнику ( по одній у кожну банку)
- Лист лавровий 4-8 шт.
- 1 ч.л. перцю чорного горошком
Дані інгредієнти розраховані на 4 літрових банки.
Для початку нарізаємо кабачки шайбами. Миємо зелень і часник, кладемо все до стерильних банок.
Приготування маринаду.
У велику каструлю налити воду, додати сіль, цукор, лавровий лист, чорний перець і закип’ятити. Влити оцет. Закип’ятити.
Опускаємо в маринад, що кипить, кабачки, накривши кришкою. Тримати на вогні 5-7 хвилин. Періодично помішувати ложкою, аби всі кабачки «покупались». Вимкнути. В підготовлені банки розкладаємо ложкою гарячі кабачки. Маринад довести до кипіння, залити кабачки і закатати. Банки перевернути, закутати і залишити так до повного охолодження.
Смачного!