Консервуємо кабачки за болгарським рецептом

Даний рецепт не потребує багато зусиль. Якщо ваша родина любить кабачки – то ціни цій консервації не буде!                 І так, для цього знадобиться:
  • 3 кг кабачків
  • 2 л води
  • 1 стакан (200 г) цукру без гірки
  • 3 ст. л. солі з верхом
  • 250 г 9% оцту
  • Зелень (кріп, лист хріна, смородини)
  • 4 зубчика часнику ( по одній у кожну банку)
  • Лист лавровий 4-8 шт.
  • 1 ч.л. перцю чорного горошком
Дані інгредієнти розраховані на 4 літрових банки. Для початку нарізаємо кабачки шайбами. Миємо зелень і часник, кладемо все до стерильних банок. Приготування маринаду. У велику каструлю налити воду, додати сіль, цукор, лавровий лист, чорний перець і закип’ятити. Влити оцет. Закип’ятити. Опускаємо в маринад, що кипить, кабачки, накривши кришкою. Тримати на вогні 5-7 хвилин. Періодично помішувати ложкою, аби всі кабачки «покупались». Вимкнути. В підготовлені банки розкладаємо ложкою гарячі кабачки. Маринад довести до кипіння, залити кабачки і закатати. Банки перевернути, закутати і залишити так до повного охолодження. Смачного!

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь