Смачний, корисний та легкий в приготуванні салат, підійде, як на святковий стіл, так і в звичайний будній день. Чудове поєднання інгредієнтів, яке не залишить байдужим нікого.
Інгредієнти:
салат листковий — 1 качан (250 г)
філе курятини — 300 г
апельсин (великий) — 1 шт.
сир Фета — 100 г
горіх грецький (ядра) — 50 г
зелень петрушки (за смаком) — 4-5 гілочок
коріандр мелений — 1 ч. л. або за смаком
сіль, чорний мелений перець — за смаком
Інгредієнти для заправки:
натуральний йогурт без наповнювачів — 8 ст. л.
мед (рідкий) — 2 ч. л.
гірчиця діжонська (лагідна) — 2 ч. л.
Спосіб приготування:
Філе курятини потрібно розрізати вздовж на дві частини, їх натерти сіллю, перцем і коріандром з двох сторін. Розігріти на пательні незначну кількість олії, виложити філе, та обсмажувати на середньому вогні протягом 7-9 хвилин, з обох сторін. Готову курятину порізати не великими шматочками. Апельсин добре очистити від шкірки, та нарізати невеликими кусочками. Ядра грецького горіха, мішаючи, посмажити на сухій пательні, до виникнення певного специфічного запаху.
Для заправки необхідно налити йогурт у невеликий глибокий посуд, добавити гірчицю, мед й добре все перемішати. Заправка-соус готова.
Далі рвемо руками листя салату, попередньо промите, та викладаємо в салатницю. Сюди ж додаємо порізані курятину та апельсин, й горіхи (можна подрібнити по бажанню). Додаємо половину заправки та обережно перемішуємо. Викладаємо салат на порційний посуд, зверху розкладаємо кусочки сиру та поливаємо рештою заправки. Наш салат готовий.
Смачного!
Читайте также: