Пропонуємо простий у приготуванні та смачний рецепт котлеток, який буде дошу і маленьких і дорослим!
Для приготування курячих котлет з сирною начинкою необхідні такі інгредієнти:
- курка – 1 шт. (1-1,2 кг),
- сир твердий – 200г,
- топлене масло – 4 ст.л.,
- батон черствий – 4 скибочки,
- яйця – 2 шт.,
- перець чорний мелений, сіль.
Етапи приготування:
- У курки відокремити м’якоть від кісток. М’якоть пропустити 2 рази через м’ясорубку, посолити, поперчити, перемішати.
- Сир нарізати скибочками по числу котлет. Яйця злегка збити. Скибочки батона натерти на тертці або розкришити.
- Шматок харчової плівки змочити водою, викласти на нього порцію фаршу у вигляді коржа. На середину викласти скибочку сиру. За допомогою плівки закрийте сир фаршем. У такий же спосіб сформуйте решту котлет.
- Запаніруйте котлети в яйці, потім – у крихтах батона.
- Обсмажуйте котлети на сковороді на добре розігрітій олії до золотистого кольору.
- Як начинку замість сиру можна також використовувати зелень ( кріп, петрушка, базилік), обсмажену цибулю, гриби або варене яйце.
Смачного!