Куряче філе — неймовірно цікавий інгредієнт.
З нього можна приготувати дієтичну страву для дитини або зварити наваристий бульон, можна додати в салат або ж зробити гостру закуску для міні-фуршета.
А ще можна посмажити в клярі…
Інгрідієнти:
- Куряче філе — 600 г
- Плавлений сир — 150 г
- Яйця — 2 шт.
- Молоко — 0,5 склянки
- Борошно — 4 ст. л.
- Сіль
- Спеції
- Панірувальні сухарі
Приготування:
- Необхідно щоб філе було злегка підморожені (якщо у вас воно було заморожено — дайте йому лише трохи відтанути, якщо було свіже — помістіть його ненадовго в морозильну камеру), так його буде краще різати на тонкі шматочки.
- Нарізати філе
- Відбити через поліетиленовий пакетик (так філе не рветься і не прилипає до молоточку).
- Натерти на крупній тертці плавлений сир (якщо у вас він м’який в баночці, просто викладіть його в глибоку миску). 5. Вбити яйця. Влити молоко. Додати спеції. Додати борошно.
- Збити віночком або міксером до однорідної маси.
- Шматочок філе обваляти з обох сторін у сухарях. Вмочити в кляр і знову обваляти в сухарях.
- Викласти на розігріту сковороду з соняшниковою олією, обсмажити з обох боків до золотистої скоринки.
З 2 філе у виходить до 20 відбивних.