Домашний квас — натуральный напиток, прекрасно утоляющий жажду. Сахар в рецептах можно заменить на мед, тогда квас будет наиболее вкусным и ароматным.
Інгрідієнти:
4 л. води
6 чорних сухарів (1/4 українського хліба)
20 гр пресованих дріждів (наприклад Львівські)
0.5 скл цукру
родзинки (56-70 шт — 3-4 жменьки)
Виходить близько 3.5 л напою.
У кип’яченій воді заварити сухарі, охолодити до температури 30-35 градусів, процідити, дадати дріжджі та цукор. Настоювати протягом 9-12 годин. Знову процідити, розлити по пляшкам, додати у кожну на 0.5 л квасу 8-10 родзинок. Поставити у холодне місце.
Споживати, краще за все, через добу (хоча можна і через декілька годин — як охолоне).
Лимонний квас
2.5 л. води
2 невеликі лимони
350 гр. цукру
100 гр. родзинок
12 гр. пресованих дріжджів
Лимони розрізати на 4 частини, залити окропом, додати цукор та родзинки. Дати охолонути до температури 30-35 градусів. Розвести дріжджі і залишити на 12 годин у теплому місці для бродіння. Процідити, розлити в пляшки і тримати у прохолодному місці. Термін зберігання 4 доби.
Автор: DjiD
Квас хлебный классический
1 кг ржаного хлеба
25 г дрожжей
5 ст. л. мёда
200 мл отвара смородиновых листьев
5–6 л воды
корка 1 большого апельсина.
Чёрный хлеб нарежьте ломтиками и подсушите в духовке, но нельзя давать ему пригореть. Сухари сложите в кастрюлю, залейте кипятком и дайте настояться 3–4 часа. Затем настой надо процедить и добавить в него дрожжи, подогретый мёд, отвар из листьев черной смородины. Накройте кастрюлю тканью и оставьте для брожения на 7 часов. Как только квас начнёт пениться, его надо повторно процедить — и можно разливать по бутылкам. Не забудьте в каждую бутылку добавить немного апельсиновой корки и плотно закрыть бутылки. В прохладном месте этот квас будет храниться очень долго, а апельсиновые корки придадут его вкусу особую пикантность.
Автор: Makovka
Делаю квас по разнім рецептам уже три года,получается что угодно только не квас
люди пожалуйста откройте секрет.Рецепт браги прошу не советовать.