Масляна - це свято, яким з давніх давен ми проводжаємо зиму. Головним атрибутом цього свята є млинці, які готують в кожному домі.
Ще в давні часи кожна господиня знала свій особливий рецепт приготування домашніх млинців, який передавався з покоління в покоління.
Млинці - символ червоного сонця, хорошого, щасливого життя, здорових дітей і відмінних урожаїв. Млинці, народні гуляння, веселі обряди - це символи Масляної, на якій ви не будете нудьгувати.
Млинці на Масляну печуть щодня за різними рецептами, зі смачними начинками і прикрасами. Розглянемо один з найпростіших рецептів домашніх млинців з малиновим варенням, який обов'язково сподобається вам і вашій родині.
Інгредієнти:
· Яйця - 1 шт;
· Молока - один стакан (приблизно 300 грам);
· Цукор і сіль - за смаком;
· Борошно - скільки буде потрібно;
· Рослинна олія - одна ложка;
· Малинове варення - щоб змастити млинці;
· Вишня - для прикраси;
· Лимонний сік - 1 ложка.
Приготування:
Налийте один стакан молока в зручну, глибоку миску, щоб тісто потім не розприскувалося, коли ви будете його замішувати. Додайте два яйця, трохи цукру і дрібку солі. Додайте трохи борошна і збийте тісто.
Покладіть ложку рослинної олії і ложку соку лимона. Додайте борошно і знову вимісіть тісто. Воно повинно вийти за консистенцією, як густий кефір.
Підготуйте сковороду, змастіть її рослинним маслом і включіть невеликий вогонь. Виливайте тісто так, щоб воно лягало тонким шаром по сковороді. Млинці треба випікати з обох боків до моменту, коли з'явиться золотий колір. Готові млинці викладіть на тарілку.
Підготуйте млинці для змащування варенням. Покладіть їх на зручну плоску поверхню. Змастіть малиновим варенням. Тільки не дуже рясно, щоб варення потім не потекло.
Загорніть млинці трикутниками і акуратно укладіть на тарілку.
На кожен млинець покладіть по одній вишеньці.
У простір, який залишився не зайнятим, налийте трохи малинового варення і покладіть кілька вишень.
Млинці з малиновим варенням готові! Смачного!
Марія Даниляк, педагог мережі сімейних центрів "Азбука для батьків".