Іноді нам хочеться поекспериментувати і приготувати для сім’ї щось новеньке, щось таке, чого не готували раніше. Але неодмінно ця страва має бути до вподоби всім членам родини. Така страва має бути простою і корисною.
Отож пропонуємо Вам приготувати медово-лимонні курячі грудки.
Інгредієнти:
· 4 курячих філе (близько 200 г кожне);
· 2 ст.л. рідкого меду;
· 2 лимона;
· 2 ст.л. оливкового масла;
· сіль і мелений чорний перець за смаком.
Приготування:
Спершу змішуємо мед, сіль, перець, оливкову олію, сік одного та терту цедру двох лимонів. Тоді кладемо філе у форму для запікання, поверх виливаємо лимонно-медову суміш і рівномірно розподіляємо по курятині.
Ставимо у розігріту до 180 градусів духовку форму і запікаємо, періодично поливаючи зверху маринадом близько 30-35 хв., доки філе не стане золотисто-коричневим, а соус не випарується практично повністю.
Витягуємо готові грудки, охолоджуємо.
Нарізаємо і подаємо до столу з дольками лимону.
Марія Васюта, педагог мережі сімейних центрів «Азбука для батьків».