Незважаючи на приголомшливий смак і різноманітність, мексиканська кухня, безсумнівно, на любителя, і не кожен зможе оцінити її по достоїнству.
Основною причиною такої несправедливості є гострота мексиканських страв. Жителі Мексики обожнюють вогненно гострі страви і давно звикли до них, однак недосвідчений турист може і не зрозуміти цієї любові до перцю чилі. Тим не менш, мексиканська кухня варта того, щоб її спробувати, адже окрім великої кількості гострого перцю вона відрізняється ще й приголомшливим смаком.
Ми пропонуємо вам простий і швидкий у приготуванні рецепт «мексиканської» юшки.
Для цього вам стануть у нагоді:
· морква -1 шт.;
· 2 картоплини;
· 1 цибулина;
· 2 зубчика часнику;
· 1 стручок перцю чилі;
· 2 помідора;
· 300 грам нарубаної яловичини;
· 250 грам замороженого зеленого горошку;
· 1 літр м’ясного бульйону;
· 1 ч.л. кмину;
· 1 ст.л. рослинної олії;
· сіль та перець за смаком.
Приготування:
1. Миємо моркву та картоплю, чистимо. Паралельно ставимо каструлю з бульйоном, щоб закипав.
2. Нарізаємо моркву кружечками, картоплю кубиками.
3. Опускаємо моркву та картоплю в киплячий бульйон. Варимо на слабкому вогні.
4. Цибулю, помідори, часник дрібно ріжемо. Змішуємо з порізаним м’ясом. Солимо і обсмажуємо на розігрітій олії близько двох хвилин.
5. Тоді кладемо смажені інгредієнти до каструлі з бульйоном і варимо 15 хвилин.
6. За 5 хвилин до готовності додаємо горошок та кмин.
Смачного вам!
Марія Васюта, педагог мережі сімейних центрів «Азбука для батьків».