Для приготування цього чудового рецепту нам потрібні наступні інгрідієнти:
· 1ст. ложка гранул розчинної кави;
· 1/3 стакану кип’ятку;
· ½ стакану «Калуа» або другого кавового лікеру;
· 395 згущеного молока;
· 300мл вершків жирністю 33%;
· 250 г крем-сиру маскарпоне;
· 3 ст. л. розтопленого шоколаду;
· 500г печива савоярді (бісквітні дамські пальчики);
· Свіжа малина для подачі десерту.
Дно та бортики прямокутної форми для кексів (об’ємом 6 стаканів) покрити харчовою плівкою. В чашку налити кип’яток, розчинити в ньому каву, додати лікер і дати охолонути.
В великій мисці міксером збити сгущене молоко, вершки та маскарпоне в густу массу. Її об’єм має збільшитися вдвічі. Продовжуючи збивати, додати ¾ охолодженої кави і поступово вводити 2 ст л. розтопленого шоколаду.
Викласти на дно форми прошарок печива.
Збризнути половиною кави, що залишилася. Влити вершкову масу і покрити її зверху ще одним прошарком печива. Збризнути кавою, що залишилася.
Покрити форму харчовою плівкою та відправити її в морозильну камеру на 4 години, а краще на ніч.
Дістати морозиво з форми та зняти харчову плівку. Нарізати порційними шматочками. Посипати шоколадним порошком, що залишився, прикрасити малиною та подавати.
Смачного !
Софія Кошкіна, педагог мережі сімейних центрів «Азбука для батьків».