Морозиво “Тірамісу”

          Для приготування цього чудового рецепту нам потрібні наступні інгрідієнти:

 

·     1ст. ложка гранул розчинної кави;

·     1/3 стакану кип’ятку;

·     ½ стакану «Калуа» або другого кавового лікеру;

·     395 згущеного молока;

·     300мл вершків жирністю 33%;

·     250 г крем-сиру маскарпоне;

·     3 ст. л. розтопленого шоколаду;

·     500г печива савоярді (бісквітні дамські пальчики);

·     Свіжа малина для подачі десерту.

 

Дно та бортики прямокутної форми для кексів (об’ємом 6 стаканів) покрити харчовою плівкою. В чашку налити кипяток, розчинити в ньому каву, додати лікер і дати охолонути.

 

В великій мисці міксером збити сгущене молоко, вершки та маскарпоне в густу массу. Її обєм має збільшитися вдвічі. Продовжуючи збивати, додати ¾ охолодженої кави і поступово вводити 2 ст л. розтопленого шоколаду.

 

Викласти на дно форми прошарок печива.

 

Збризнути половиною кави, що залишилася. Влити вершкову масу і покрити її зверху ще одним прошарком печива. Збризнути кавою, що залишилася.

 

Покрити форму харчовою плівкою та відправити її в морозильну камеру на 4 години, а краще на ніч.

 

Дістати морозиво з форми та зняти харчову плівку. Нарізати порційними шматочками. Посипати шоколадним порошком, що залишився, прикрасити малиною та подавати.

 

Смачного :)!

 

Софія Кошкіна, педагог мережі сімейних центрів «Азбука для батьків».

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь