В наш час вибір морозива в магазинах є дуже різноманітним, але завжди виникають сумніви і страхи: чи виготовили його з натуральної речовини. І це не дивно, адже ми всі хочемо щоб наші діти вживали тільки натуральні та якісні продукти. Тому чи не корисніше приготувати морозиво самому та порадувати своїх дітей приємним сюрпризом?
Вам знадобиться:
Молоко 300мл.
Вершки 250гр. 30%
Ванільний цукор 1п.
Шоколад
Жовтки 10шт.
Цукор 90 гр
Крохмаль 10гр.
Ягоди.
Інструкція:
Спершу необхідно змішати в каструлі молоко (200мл.), жовтки та ваніль. Потім повільно додати цукор та помішувати до однорідної маси. Потім поставити на маленький вогонь та довести до кипіння. Тим часом Ви можете в окремій посудині змішати крохмаль (100гр.) з молоком та додати його до молочної маси (2-3хв. помішувати на вогні).
Зніміть з вогню та процідіть масу через сито в невелику посудину, накрийте плівкою та залиште охолоджуватися.
Збийте вершки (охолоджені) до повітряної пінки та додайте до охолодженого молочного киселю. Перелийте в мороженицю та збивайте 40-50хв. Готове морозиво розлийте в посуд та залиште в морозилці на 30хв. Прикрасьте шоколадом та фруктами.
Приємного апетиту Вам та Вашим діткам!