Печені яблука з домашнім сиром

Головне, що варто врахувати при запіканні яблук — їх сорт. Яблука повинні бути зеленими, з міцною шкіркою і твердої кислуватою, не надто солодкою м’якоттю. Серед таких сортів — Гренні смит, Макінтош, Ранет, Антонівка. Цікаво, що сахароза, яка в знаходиться у яблуках, при запіканні розпадається на прості цукри (глюкозу, фруктозу), які краще засвоюються організмом. У суміші, що утворюється з фруктози і глюкози більш солодкий смак, ніж у сахарозі. Легкий і корисний десерт з печених яблук з сиром підійде добре усім.І вагітним,і годуючим мамам,і діткам!   Запечені яблука – це корисно і смачно! Яблуко — фрукт «наш», місцевий, неаллергенний.Сир дуже корисний як для мами, так і для малюка — це всі вже знають, тільки не всі його люблять. Але от сирок, запечений у яблуці з родзинками, — зовсім інша справа! Набагато краще, ніж є сирої сир ложками — тим більше, що сирим якраз і не варто його їсти, особливо ринковий. У духовці ж сир проходить необхідну термічну обробку. Інгредієнти:
  • сир домашній;
  • сметана;
  • яблука;
  • цукор або мед;
  • родзинки;
  • горіхи.
Готуємо сирну начинку для яблук: розминаємо виделкою свіжий сирок (100 г), додаємо трохи цукру за смаком (1-2 столових ложки) або меду ; якщо начинка суха — 1-2 столові ложки сметани; трохи промитих і запарених родзинок, горіхи та перемішуємо. Моєму 5-7 зелених яблук середнього розміру, вирізаємо серединки і наповнюємо начинкою. Ставимо яблука у вогнетривку тарілку, на дно якої наливаємо трохи води. Запікаємо в духовці при 180С близько півгодини, поки яблука стануть м’якими. Смачні запечені яблучка готові!

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь