Головне, що варто врахувати при запіканні яблук — їх сорт. Яблука повинні бути зеленими, з міцною шкіркою і твердої кислуватою, не надто солодкою м’якоттю. Серед таких сортів — Гренні смит, Макінтош, Ранет, Антонівка.
Цікаво, що сахароза, яка в знаходиться у яблуках, при запіканні розпадається на прості цукри (глюкозу, фруктозу), які краще засвоюються організмом. У суміші, що утворюється з фруктози і глюкози більш солодкий смак, ніж у сахарозі.
Легкий і корисний десерт з печених яблук з сиром підійде добре усім.І вагітним,і годуючим мамам,і діткам!
Запечені яблука – це корисно і смачно!
Яблуко — фрукт «наш», місцевий, неаллергенний.Сир дуже корисний як для мами, так і для малюка — це всі вже знають, тільки не всі його люблять. Але от сирок, запечений у яблуці з родзинками, — зовсім інша справа! Набагато краще, ніж є сирої сир ложками — тим більше, що сирим якраз і не варто його їсти, особливо ринковий. У духовці ж сир проходить необхідну термічну обробку.
Інгредієнти:
- сир домашній;
- сметана;
- яблука;
- цукор або мед;
- родзинки;
- горіхи.
Готуємо сирну начинку для яблук: розминаємо виделкою свіжий сирок (100 г), додаємо трохи цукру за смаком (1-2 столових ложки) або меду ; якщо начинка суха — 1-2 столові ложки сметани; трохи промитих і запарених родзинок, горіхи та перемішуємо. Моєму 5-7 зелених яблук середнього розміру, вирізаємо серединки і наповнюємо начинкою.
Ставимо яблука у вогнетривку тарілку, на дно якої наливаємо трохи води.
Запікаємо в духовці при 180С близько півгодини, поки яблука стануть м’якими.
Смачні запечені яблучка готові!