Маленькіх діточок важко забрати з вулиці, та й самим батькам, в осінні дні, хочеться якомога довже насолодитися останнім теплом.
Для тривалих прогулянок пропонуємо приготувати смачний та корисний перекус — фруктові батончики, які відмінно насичує і стимулює мозкову активність.
Нам знадобиться:
- 100 г. вівсяних пластівців;
- 25 г. мигдаля,
- 25 г. кедрових горішків,
- 25 г. родзинок,
- 25 г. сушеної полуниці,
- 25 г. кураги,
- 25 г. сушеної журавлини — або будь-яких інших сухофруктів;
- 30 г меду;
- 25 г. рослинної олії.
Приготування:
Нарізати курагу маленькими шматочками і змішати з вівсяними пластівцями, сухофруктами і горіхами. Потім підігріти масло з медом (не доводити до кипіння) і змішати з іншими інгредієнтами. Глибоке деко застелити папером для випічки і викласти суміш, добре розрівнявши: маса повинна рівномірно лежати на деку. Випікати півгодини при температурі 160 градусів. За приготуванні витягнути форму з духовки і остудити. Потім нарізати з отриманого «пирога» прямокутники.
На замітку мамам: Деякі компоненти батончика не рекомендуються до вживання дітям до 3-х років.