fbpx
Главная Семья Кухня и кулинарные рецепты 5 найпоширеніших помилок починаючого кухаря

5 найпоширеніших помилок починаючого кухаря

Выбор редакции

Ваш ребенок – левша?

Сегодня ребенок-левша уже имеет право оставаться леворуким. А вот мы, родители, не имеем права упустить в воспитании и развитии учёт его особенностей как левши.

Овощная нотка – свекла и морковка

Свекла и морковь - одни из самых распространенных и полезных овощей. Но в их хранении и употреблении есть свои нюансы. Рецепты с морковью и свеклой должны быть в кулинарной книге любой хозяйки.

Домашний фотоэпилятор: плюсы и минусы

Приступая к любой косметологической процедуре, мы в первую очередь хотим знать, представляет ли она опасность для здоровья и насколько качественным будет конечный результат. Эти...

Женский жакет в клетку: с чем сочетать

В шкафу женщины обязательно должна присутствовать такая универсальная и практичная вещь как жакет. Официально его история началась в XVI веке, хотя при раскопках археологи...

Ця стаття адресована тим, хто тільки намагається опанувати кулінарне мистецтво, але вже минув етап додавання окропу в швидкорозчинну локшину, і кинувся до нових вершин.Нижче представлені 5 найпопулярніших помилок, які робить практично кожен початківець кухар.Запам’ятайте, що …   

  1. Не варто різати м’ясо відразу після приготуванняВи півгодини провозилися на кухні і сфабрикували, судячи по запаху, щось фантастичне. Шлунок нагадує про себе наполегливим дзюрчанням. Ви дістаєте ваш м’ясний шедевр з духовки, і починаєте різати. З під ножа рясно тече сік. Здорово, — думаєте ви. Чим соковитіше, тим краще. Але, приступивши до трапези, відразу розумієте — вийшло не зовсім так, як у мами. Як м’ясо може бути таким сухим, коли тільки що сік лився з нього прямо струмком?В тому-то і проблема. Дорогоцінний сік вилився і залишився на блюді. Ви не дали м’яса «відпочити» — тільки й усього.Ви думаєте, м’ясо не прийнято їсти відразу після приготування, щоб не обпектися? Це, звичайно, теж, але головна причина не в цьому.Коли ви ставите м’ясо в духовку, рідина, яка в ньому міститься, починає «википати» зсередини. М’язові клітини скорочуються, і сік буквально видавлюється назовні. Саме тому сухий шматок м’яса, який ви відправили в духовку, через деякий час виявляється в калюжі — вона не вся складається з розплавленого жиру.Після того, як ви дістали м’ясо з духовки, воно продовжує готуватися ще кілька хвилин. Залишкове тепло намагається прийти в рівновагу з прохолодним оточенням. І в той час як зовнішні шари охолоджуються, серединка деякий час тільки більше нагрівається. Температура вашої страви підніметься приблизно на 10 градусів, перш ніж почне знижуватися.Так що, поки м’ясо «відпочиває», процес урівноваження температур досягне кульмінації, а потім весь шматок поступово почне остигати. У цей момент м’язові клітини розслабляються і перетворюються в щось на зразок губки, яка вбирає сік, що вже утворився.Оптимальний варіант — залишити м’ясо хвилин на 15-20 на виключеній плиті, тобто там, де ще тепло, але вже не гаряче. Або оберніть його нещільно фольгою, щоб воно остигало не надто швидко. Невеликі шматочки м’яса — стейк або курку — достатньо залишити в спокої на 10 хвилин. 
  2. На великому вогні швидше не вийдеНіхто не любить їсти горіле, але, тим не менш, приготування на занадто великому вогні залишається однією з найпоширеніших помилок початківців кулінарів усього світу.Новачки часто роблять цю помилку з однієї простої причини — на великому вогні їжа швидше виглядає готовою. Через пару хвилин курка покривається такою ж рум’яною скоринкою, як на картинці в журналі. І тільки коли ви її надкушуєте, розумієте, що всередині вона як і раніше рожево-кривава, з усіма наслідками, що випливають звідси бактеріями.Реальність така, що великий вогонь потрібний для приготування зовсім невеликого набору страв. Але, в більшості своїй, їжа любить готуватися на помірному, а то і слабкому вогні.Делікатна їжа — яєчня, наприклад, на великому вогні і зовсім скукожиться по краях, залишаючись сирою в серединці.Чим нижче температура, тим зручніше контролювати процес — приготування буде більш рівномірним, тому що зовнішній шар буде поступово віддавати тепло внутрішнім верствам. 
  3. Правильно вибирайте посуд для готуванняЗдавалося б — каструля, вона і є каструля. Кидай в неї їжу і став на вогонь.Але справжній кухар ніколи не буде використовувати один і той самий посуд для приготування всього на світі, точно так же, як жоден поважаючий себе механік не обійдеться одним гайковим ключем. Для різних видів робіт потрібні різні інструменти.Поставте на найбільший вогонь чавунний казанок, і все буде в порядку. Замініть його на сковорідку з антипригарним покриттям — і весь будинок заповниться димом. Зменшіть вогонь і підсмажте на цій же сковорідці картопельку — і результат буде чудово-хрустким. Спробуйте домогтися того ж самого в глибокій посудині — нічого не вийде. Високі краї затримують випаровування, і картопля перетвориться в кашу.Те ж саме з розмірами. Якщо варити макарони в недостатньо великої ємності, вони віддадуть невеликій кількості води стільки крохмалю, що разбухнут і стануть в’язкими. Візьміть каструлю побільше, в якій вашим спагетті буде просторо — і вони вийдуть на славу. Якщо ви наповните сковорідку доверху, то утвориться сік від приготування їжі, і вона буде не смажитися, а гаситися. Так що якщо у вас велика сім’я намічаються гості, скористайтеся краще двома сковорідками. 
  4. Не перестарайтеся зі спеціямиПрактично кожен, хто починає захоплюватися цим всерйоз, проходить через спокусу накупити купу всяких спецій і щедро засипати ними прогалини в своій кулінарній майстерності. Проблема в тому, що майстерність, в більшості випадків, передбачає якраз почуття міри.Звичайно, є страви, які потребують спецій особливо — згадати хоча б корейську моркву. Але якщо ми говоримо про смак звичайної їжі, яку їмо кожен день, то тут найголовніше — правильні інгредієнти. Спеції потрібні тільки для того, щоб надати невеликий акцент, посилити і підкреслити смак продуктів. Якщо ви дійсно вмієте готувати м’ясо і купили хороший шматок, вам не захочеться заглушати його натуральний смак приправами. 
  5. Не метушітьсяЦе найскладніша порада для новачка. Досвідчений кухар по шипінню визначить, коли пора перевернути рибу на інший бік і по запаху — чи готовий пиріг. Він не буде щохвилини перевіряти, смикаючи дверцята духовки і по черзі піднімаючи шматки на сковорідці. Але до цього треба ще дорости.Якщо ви що-небудь смажите, і згідно з рецептом кожну сторону треба витримати на сковорідці п’ять хвилин — наберіться терпіння і чекайте, поки належний час не закінчиться. Кожен раз, після того, як ви підняли шматок, щоб подивитися — чи не горить, йому доводиться відновлювати температуру — знову і знову.Ви коли-небудь намагалися віддерти прилиплу курку при смаженні? Якщо ви правильно змастили сковороду, то, швидше за все, намагалися перевернути її занадто рано. Звучить дивно, але справжні кухарі стверджують, що як тільки їжа досить присмажився, вона відстає від сковорідки з легкістю.Так що залиште свою курку в спокої. Дайте їй час приготуватися. Відходити далеко, звичайно, теж не варто. Стійте поруч і слухайте, як воно шипить. Відчуйте, як змінюються звуки і запахи. Вони змінюються кожну хвилину. Будьте терплячі — і з часом навчитеся визначати стадії приготування будь-якої страви без всякого таймера.
Предыдущая статьяЧасы своими руками
Следующая статьяСекреты детского веса

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Рецепты

Рецепты на Ореховый Спас: миндальные макаруны и фисташковые бискотти

Эти макаруны и бискотти - непревзойденные рецепты на Ореховый (Хлебный) Спас.

Штрудель

Этот удивительный десерт может с легкостью превратиться в сытное второе блюдо, если начинку из яблок или груш заменить, например, капустой или мясом.

Домашние рецепты: сливовый пирог

Сливы - прекрасная начинка для вкуснейшего домашнего пирога!

Ваш ребенок – левша?

Сегодня ребенок-левша уже имеет право оставаться леворуким. А вот мы, родители, не имеем права упустить в воспитании и развитии учёт его особенностей как левши.

Овощная нотка – свекла и морковка

Свекла и морковь - одни из самых распространенных и полезных овощей. Но в их хранении и употреблении есть свои нюансы. Рецепты с морковью и свеклой должны быть в кулинарной книге любой хозяйки.

Домашний фотоэпилятор: плюсы и минусы

Приступая к любой косметологической процедуре, мы в первую очередь хотим знать, представляет ли она опасность для здоровья и насколько качественным будет конечный результат. Эти...

Женский жакет в клетку: с чем сочетать

В шкафу женщины обязательно должна присутствовать такая универсальная и практичная вещь как жакет. Официально его история началась в XVI веке, хотя при раскопках археологи...

Партнеры

Стоматология JazzDent - Позняки, Осокорки
Vse.ua - сравнение цен на товары для детей и мам в Украине
aquamarket.ua Доставка воды – Онлайн супермаркет
«Профи Тойс» - интернет магазин детских игрушек из Европы."
https://dentectum.com.ua - стоматология в Киеве

Звездные родители

Голливудские актеры: отцовство как лучшая роль

Красивый мужчина в современном мире – это образ одинокого метросэксуала, который настолько поглощен заботой о семье, что ему абсолютно не до семьи и уж...

Документальный сериал Кортни Кокс

Знаменитая актриса, Кортни Кокс, которая обрела свою популярность за роль Моники в легендарном сериале «Друзья», решила заняться продюсированием документального сериала о беременности и роли родителя под названием «9 месяцев». Продюсеры хотели показать правдивые истории разных людей, которые по тем или иным причинам испытывают трудности в зачатии или вынашивании плода.

Кира Найтли о материнстве и правдивом образе матери

Знаменитая актриса, которая уже не раз пыталась снять с образа материнства розовый шлейф, продолжает выступать за право уважения каждой матери. Кира Найтли убеждена, что наша нация приуменьшает заслуги тех женщин, которые обрели статус мамы.

Правдивый ролик семейного празднования Рождества с Мэттом Деймоном

Saturday Night Live шоу для которого была снята рождественская короткометражка с участием Метта Деймона и Сесили Стронг. Дует играет молодых родителей с тремя детьми, которые подбивают итог тяжёлого рождественского дня.

Грудное вскармливание Рейчел Макадамс

Знаменитая голливудская актриса, Рейчел Макадамс, которая весной родила первенца, опубликовала снимок где она запечатлена с молокоотсосами на груди.

Похожие статьи