Корисні поради для випічки

 

 

 

 

Щоб випічка не пригорала у духовці, звичайну кухонну сіль висипте на деко і поставте в духовку на самий низ. Сіль краще брати крупного помелу.

Борошно для випічки завжди просівайте, навіть якщо потрібно лише декілька ложок. Адже воно має властивість злежуватися, а під час просівання борошно розбавається повітрям і тісто в результаті добре підніматиметься.

• Пам’ятайте, білки бажано збивати на холоді, а жовтки – в теплі. Перед збиванням білків обов’язково витріть ємність насухо, оскільки навіть крапля води, або жовтка може все зіпсувати.

Якщо в тісто треба додати родзинки, спочатку перемішайте їх з борошном, а тоді вже вмішуйте в тісто. Таким чином родзинки не збиратимуться купками у готовому виробі.

• Запам’ятайте, перш ніж додати до тіста харчову соду, слід розмішати її з борошном або розвести в невеличкій кількості води.

Якщо Ви у випічку додаєте цукор-пісок, то обов’язково додайте і трішечки солі. Смак солі відтінить смак цукру і випічка буде смачнішою.

Розсипчасті пироги зручніше розрізати гарячим ножем. Для цього опустіть ніж в окріп на декілька хвилин.

Дрібні вироби випікають при високій температурі, великі товсті коржі — при нижчій, проте довше, щоб тісто могло достатньо пропектися.

• Розрізняють такі види температур під час випікання: помірна (130-180 ◦С), середня (180-220 ◦С), висока (220-270 ◦С). Вибір температурного режиму залежить не лише від розміру і форми випічки, а й від різновиду тіста.

Випічка буде більш м’якою, якщо її накрити тканиною відразу після випікання, коли вона ще гаряча.

Анна Боровець, педагог мережі сімейних центрів «Азбука для батьків».

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь