Хоч свята майже скінчились ми продовжуємо «частувати» вас рецептами страв, які достойні бути на святковому столі поряд зі звичними, виправданими, традиційними стравами.
Для приготування пирога «Букет троянд» вам знадобиться:
· 125 г вершкового масла;
· 1 яйце;
· 1 пакетик ваніліну;
· 1 ч.л. апельсинової цедри;
· 3 ст.л. цукрової пудри ( з вершечком);
· 150 г борошна.
Для крему:
· 400 мл.молока;
· 3 жовтка;
· 1 пакетик ванілі;
· 1 ч.л. апельсинової цедри;
· 6 ст.л. цукру;
· 5-6 яблук.
Спосіб приготування:
Розмішуємо масло з цукром (масло має бути дуже м’яке, або підтоплене на маленькому вогні), ваніллю, цедрою, додаємо яйце. Борошно додаємо потроху. Тісто повинно бути м’яким.
Тісто розкласти в форму для випікання діаметром 22 на 24 см. Форма стоїть в холодильнику доки готується крем.
Для крему змішуємо борошно з цедрою, цукром, ваніллю. Додаємо жовтки і трішки молока. Розмішуємо до отримання рівномірної консистенції. Додаємо решту молока. Варимо крем, постійно перемішуючи, щоб не було шматочків і охолоджуємо.
Коли корж випікся, дати йому охолонути та змазати кремом. Крем можна окремо підфарбувати харчовою фарбою.
За допомогою овочечистки заготовляємо стрічки для троянд, разом з шкіркою. Ставимо воду, трохи підсолоджуємо і кладемо туди майбутні троянди. Як тільки вода закипіла, відразу додаємо желатин (інструкцію приготування читаємо на упаковці), потім викладаємо наші троянди на тарілку, даємо трішки часу, аби охолонули. Далі скручуємо по три листочки і вставляємо по колу. Поміж троянд, якими ми прикрасили наш корж з кремом, можна кондитерським мішечком видавити узори у формі зірочок та прикрасити листочками м’яти.
Марія Васюта, педагог мережі сімейних центрів «Азбука для батьків».