Для початку у відерце хлібопічки необхідно влити тепле молоко. Додати м’яке вершкове масло і яйце. Зверху висипати просіяне борошно, по куточкам розмістити сіль, цукор. Посередині необхідно зробити поглиблення і всипати туди дріжджі. Якщо раптом у інструкції до Вашої хлібопічки вказано, що продукти потрібно розміщувати в іншому порядку, то так і розміщуйте. Форму з усім виставити у хлібопічку на режим «тісто» (час може бути різним залежно від хлібопічки). Тісто виходить досить густим. Далі необхідно розділити тісто на дві частини, кожну з яких розкатати в круг, товщиною близько одного сантиметра. За допомогою кришки відрізати краї, аби обидва круги були однакового діаметру. Піалою меншого діаметру аніж заготовки тіста помітити посередині круг (для начинки). Начинку необхідно приготувати наперед. На сковороді з рослинною олією обсмажити дрібно нарізану цибулю до золотистої скоринки. Додати фарш та обсмажити все до повної готовності. Під кінець смаження додати часник, посолити та посипати спеціями. Можна додати трохи подрібненої зелені. Додати у фарш 1-2 ч.л. борошна, перемішати та влити небагато води – так готовий фарш не буде розсипатись в пирозі. Фарш має охолонути. Круг тіста маємо помістити на деко, яке застелене пергаментом. В помічену середину нижнього круга з тіста помістити акуратно начинку з фаршу. По краю викласти натертий на тертці сир. Другим кругом з тіста накрити і також виділити піалою середину – вона має бути випуклою. Гострим ножем зробити розрізи від краю серединки на відстані 3-4 см. Кожен листочок майбутнього соняшника (пелюсточок) вивернути наверх, защипнувши низ та боки пелюсток. А верх трішки «привідкрити». Таким чином зробити всі пелюстки. Пиріг змазати жовтком і серединку посипати маком. Випікати пиріг в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці, 25-35 хв. до рум’яної скоринки. Готовому пирогу дати охолонути на решітці і можна подавати до столу. Смачного!
|