fbpx
ДомойСемьяКухня и кулинарные рецептыПравильний бульйон: 2 рецепта

Правильний бульйон: 2 рецепта

Выбор редакции

За вмінням приготувати цю страву судять про клас кухаря. Ароматний насичений бульйон по суті навіть не потребує «наповнювачів», просто налийте його в тарілку, подайте з скибочкою свіжоспеченого хліба — і гастрономічне насолода гарантована. Досягти такого результату нескладно, але це блюдо вимагає часу. Бульйон з яловичини повинен варитися не менше 2-3 ч. Не забудь зрізати жир з м’яса: такий присмак страви ні до чого. Щоб бульйон вийшов ароматним, додай при варінні коріння (селера, петрушку, моркву), неочищену цибулину, а також спеції (лавровий лист, перець горошком) і будь-які пряні трави.

Рибний і курячий бульйони не вимагають тривалого варіння, досить буде 1 годинни. Для першого добре використовувати велику і дрібну рибу одночасно. Другий же краще готувати з цілої курки: філе не дасть навару і аромату. І пам’ятай головне правило приготування будь-якого бульйону: після закипання з нього обов’язково слід зняти піну, а потім варити на мінімальному вогні без кришки. Готовий же бульйон можна відразу використовувати для приготування супів, соусів, різотто, плову або заморозити для подальшого застосування.

Рибний бульйон з горілкою

На 8 порцій:

  • 1,5 кг будь-якої риби (великої та дрібної)
  • 1 невелика бульбу фенхеля
  • 1 стебло цибулі-порею
  • 2 моркви
  • 2 цибулини
  • 1 зубчик часнику
  • 2 гілочки чебрецю
  • 2 лаврових листки
  • 2 гвоздики
  • 2 ст. л. горілки
  • сіль

Приготування:

Рибу вимити і помістити в каструлю. Залити 3 л холодної води і довести до кипіння. Зняти піну.

Овочі почистити, крупно нарізати і покласти в каструлю до риби. Додати спеції і варити на мінімальному вогні 1 ч. Влити горілку, довести до кипіння і зняти з вогню. Залишити під кришкою на 10 хв, потім процідити.

М’ясний бульйон

На 8 порцій:

  • 1,5 кг яловичини на кості
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 корінь петрушки
  • 1/3 кореня селери
  • 2 лаврових листки
  • 4 горошини запашного перцю
  • сіль

Приготування:

М’ясо помістити в каструлю, залити 4 л води і довести до кипіння. Цибулю вимити і розрізати навпіл. Морква, петрушку, селеру очистити і вимити. Цибулю викласти на суху сковороду зрізом вниз. Поруч укласти морква. Підрум’янити овочі і зняти з вогню.

З закипілого бульйону зняти піну. Вогонь зменшити до мінімуму. У каструлю покласти овочі і інші інгредієнти. Варити 2 години. Потім додати сіль за смаком і варити ще 30 хв. Бульйон процідити.

Читайте также:

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Рецепты

Партнеры

Vse.ua - сравнение цен на товары для детей и мам в Украине
Стоматология JazzDent - Позняки, Осокорки
aquamarket.ua Доставка воды – Онлайн супермаркет
«Профи Тойс» - интернет магазин детских игрушек из Европы."
https://dentectum.com.ua - стоматология в Киеве

Звездные родители

Похожие статьи

За вмінням приготувати цю страву судять про клас кухаря. Ароматний насичений бульйон по суті навіть не потребує «наповнювачів», просто налийте його в тарілку, подайте з скибочкою свіжоспеченого хліба - і гастрономічне насолода гарантована. Досягти такого результату нескладно, але це блюдо вимагає часу. Бульйон з яловичини повинен варитися не менше 2-3 ч. Не забудь зрізати жир з м'яса: такий присмак страви ні до чого. Щоб бульйон вийшов ароматним, додай при варінні коріння (селера, петрушку, моркву), неочищену цибулину, а також спеції (лавровий лист, перець горошком) і будь-які пряні трави.

Рибний і курячий бульйони не вимагають тривалого варіння, досить буде 1 годинни. Для першого добре використовувати велику і дрібну рибу одночасно. Другий же краще готувати з цілої курки: філе не дасть навару і аромату. І пам'ятай головне правило приготування будь-якого бульйону: після закипання з нього обов'язково слід зняти піну, а потім варити на мінімальному вогні без кришки. Готовий же бульйон можна відразу використовувати для приготування супів, соусів, різотто, плову або заморозити для подальшого застосування.

Рибний бульйон з горілкою

На 8 порцій:

  • 1,5 кг будь-якої риби (великої та дрібної)
  • 1 невелика бульбу фенхеля
  • 1 стебло цибулі-порею
  • 2 моркви
  • 2 цибулини
  • 1 зубчик часнику
  • 2 гілочки чебрецю
  • 2 лаврових листки
  • 2 гвоздики
  • 2 ст. л. горілки
  • сіль

Приготування:

Рибу вимити і помістити в каструлю. Залити 3 л холодної води і довести до кипіння. Зняти піну.

Овочі почистити, крупно нарізати і покласти в каструлю до риби. Додати спеції і варити на мінімальному вогні 1 ч. Влити горілку, довести до кипіння і зняти з вогню. Залишити під кришкою на 10 хв, потім процідити.

М'ясний бульйон

На 8 порцій:

  • 1,5 кг яловичини на кості
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 корінь петрушки
  • 1/3 кореня селери
  • 2 лаврових листки
  • 4 горошини запашного перцю
  • сіль

Приготування:

М'ясо помістити в каструлю, залити 4 л води і довести до кипіння. Цибулю вимити і розрізати навпіл. Морква, петрушку, селеру очистити і вимити. Цибулю викласти на суху сковороду зрізом вниз. Поруч укласти морква. Підрум'янити овочі і зняти з вогню.

З закипілого бульйону зняти піну. Вогонь зменшити до мінімуму. У каструлю покласти овочі і інші інгредієнти. Варити 2 години. Потім додати сіль за смаком і варити ще 30 хв. Бульйон процідити.

Читайте также: