Правильний бульйон: 2 рецепта



Правильний бульйон: 2 рецепта

За вмінням приготувати цю страву судять про клас кухаря. Ароматний насичений бульйон по суті навіть не потребує «наповнювачів», просто налийте його в тарілку, подайте з скибочкою свіжоспеченого хліба - і гастрономічне насолода гарантована. Досягти такого результату нескладно, але це блюдо вимагає часу. Бульйон з яловичини повинен варитися не менше 2-3 ч. Не забудь зрізати жир з м'яса: такий присмак страви ні до чого. Щоб бульйон вийшов ароматним, додай при варінні коріння (селера, петрушку, моркву), неочищену цибулину, а також спеції (лавровий лист, перець горошком) і будь-які пряні трави.

 

Рибний і курячий бульйони не вимагають тривалого варіння, досить буде 1 годинни. Для першого добре використовувати велику і дрібну рибу одночасно. Другий же краще готувати з цілої курки: філе не дасть навару і аромату. І пам'ятай головне правило приготування будь-якого бульйону: після закипання з нього обов'язково слід зняти піну, а потім варити на мінімальному вогні без кришки. Готовий же бульйон можна відразу використовувати для приготування супів, соусів, різотто, плову або заморозити для подальшого застосування.

 

Рибний бульйон з горілкою

 

На 8 порцій:

  • 1,5 кг будь-якої риби (великої та дрібної)
  • 1 невелика бульбу фенхеля
  • 1 стебло цибулі-порею
  • 2 моркви
  • 2 цибулини
  • 1 зубчик часнику
  • 2 гілочки чебрецю
  • 2 лаврових листки
  • 2 гвоздики
  • 2 ст. л. горілки
  • сіль

 

Приготування:

 

Рибу вимити і помістити в каструлю. Залити 3 л холодної води і довести до кипіння. Зняти піну.

 

Овочі почистити, крупно нарізати і покласти в каструлю до риби. Додати спеції і варити на мінімальному вогні 1 ч. Влити горілку, довести до кипіння і зняти з вогню. Залишити під кришкою на 10 хв, потім процідити.

 

М'ясний бульйон

 

На 8 порцій:

  • 1,5 кг яловичини на кості
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 корінь петрушки
  • 1/3 кореня селери
  • 2 лаврових листки
  • 4 горошини запашного перцю
  • сіль

 

Приготування:

 

М'ясо помістити в каструлю, залити 4 л води і довести до кипіння. Цибулю вимити і розрізати навпіл. Морква, петрушку, селеру очистити і вимити. Цибулю викласти на суху сковороду зрізом вниз. Поруч укласти морква. Підрум'янити овочі і зняти з вогню.

 

З закипілого бульйону зняти піну. Вогонь зменшити до мінімуму. У каструлю покласти овочі і інші інгредієнти. Варити 2 години. Потім додати сіль за смаком і варити ще 30 хв. Бульйон процідити.

 

Читайте также:

Теги: детское здоровье, детское питание, здоровье

Комментарии

Еще нет комментариев.

Добавить комментарий

 
Имя:
 
E-mail:
 
Защитный код:
 

Всего символов: 4000.











интернет магазин игрушек

Новости портала

21.03.2019

Під Києвом покажуть унікальних тварин

Під Києвом покажуть унікальних тварин 23 і 24 березня в «Парк Київська Русь» пройде шоу-програма «Світ коней», яка познайомить гостей з кіньми рідкісних стародавніх порід, зібраних з усього світу. подробнее 20.03.2019

КОНФЕРЕНЦИЯ-ВДОХНОВЕНИЕ «Я БУДУ МАМОЙ!»

КОНФЕРЕНЦИЯ-ВДОХНОВЕНИЕ «Я БУДУ МАМОЙ!» В субботу, 6 апреля, в Киеве пройдет уже вторая конференция для беременных под эгидой журнала «Мой ребенок». подробнее
Погода