Наближаються свята і кожна господиня хоче порадувати своїх близьких чимось смачненьким. Які страви приготувати до новорічного столу? Які з них були минулого року? Можливо спробувати щось новеньке? Подібні питання виникають у головах багатьох жінок напередодні новорічних свят.
Пропонуємо вам рецепт салату «Шишка».
Для приготування потрібні:
— 300 г вершкового сиру;
— 200 г шинки;
— 100 г кедрових горішків;
— Жменька кропу;
— Печиво (крекер зі смаком бекону);
— Мигдаль;
— Майонез;
— Сіль, перець;
— Часник (за бажанням).
Спосіб приготування:
Сир, кріп, часник, майонез збити в блендері, додаючи при цьому сіль і перець. Шинку порізати кубиками.
Змішати сирну масу і кубики шинки, додаючи при цьому кедрові горішки. Додати сіль за смаком. На 15-20 хв. поставити в холодильник.
Мигдаль підсушити в духовці близько 15 хвилин, помішуючи. Викласти в блюдо, надати при цьому страві вигляд шишки, повтикати мигдаль гострими кінчиками до себе, прикрасити зеленню.
Довкола салату «Шишка» викладається печиво-крекер.
Марія Васюта, педагог мережі сімейних центрів «Азбука для батьків».