Повітряний десерт з сиру і апельсинів. Рецепт на 4 порції.
Складові
- бісквітного печива — 150 г
- вершкового масла — 80 г
- ванільного цукру — 1 пакетик
- желатину — 25 г
- дієтичного сиру — 300 г
- цукру — 150 г
- лікеру — 3 ст. л.
- вершків 33% жирності — 300 мл
- апельсини — 2 шт.
Печиво розкришити, перемішати з м’яким вершковим маслом і ванільним цукром. Отриману масу розкласти по 4 високих келихах і прибрати в холодильник на 30 хв.
Желатин замочити. Сир перемішати з 100 г цукру і лікером.
Апельсини вимити й обсушити. Зняти цедру і віджати сік. Сік перелити в каструлю, додати цедру і довести до кипіння. Половину соку злити і розпустити в ньому желатин. Додати до сирної маси. Збити вершки міксером в міцну піну. Підмішати їх до раніше приготовленої маси.
Розкласти по келихах на шар печива з маслом і прибрати в холод на 1 год. У сік, що залишився з цедрою додати цукор і варити при помішуванні до утворення густого сиропу. Дати йому охолонути. Перед подачею на стіл полити їм охолоджений десерт.
Читайте також: