Сметанковий пиріг

Пропонуємо неймовірно ніжний та смачний рецепт сметанкового пирога. Вам знадобиться:
  • Яйця — 5 шт
  • Молоко — 200 гр
  • Сіль — щіпка
  • Олія — 4 ст.л.
  • Дріжджі — 10 гр
  • Борошно — 500 г
  • Сметана (жирна) — 500 г
  • Ванілін — 1 пакетик
  • Цукор — 1 ст.л.
Приготування:
  1. Готуємо основу пирога. Збити міксером 1 яйце з дрібкою солі.
  2. В окремій ємності з’єднати молоко з маслом і цукром (1 ст.л.), додати збите яйце і ще раз добре все змішати.
  3. З’єднати дріжджі з просіяним борошном і додати до молочно-яєчної маси. Замісити круте тісто. Накрити його серветкою і дати постояти мінімум 30 хв.
  4. Розкачати тісто в кружечок діаметром трохи більшим за самоу форму.
  5. Застелити форму папером для випічки і змастити олією.
  6. Розподілити тісто у формі, злегка придавлюючи руками. Зайве зрізати. Зручніше це робити кулінарними ножицями.
  7. Готуємо заливку-начинку. Збити 4 яйця.
  8. Додати цукор і збити міксером до густої, пишної консистенції. Додати сметану, ванілін і обережно розмішати вінчиком — НЕ міксером! Начинка для пирога готова.
  9. Залити сметанну начинку в основу. Із залишків тіста можна приготувати прикрасу на бортик — це виключно ваша фантазія.
  10. Випікати пиріг при 180 градусах 40-45 хв. Готовність перевірити, торкаючись пальцем начинки — якщо вона не провалюється, а пружинить, пиріг готовий.
  11. Готовий пиріг потрібно добре охолодити перед подачею.
Смачного!

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь