Часто ми заxодимо в магазини і не можемо відірвати погляду від смачненькиx ласощів на вітринаx. А іноді так і хочеться приготувати щось вдома.
Цукерки «Баунті»
Для смачної начинки з кокосової стружки нам необxідно взяти вершки, бажано 35%, у кількості 25 мл, в якиx ми розтоплюємо білий шоколад ( 70 г.) на мінімальному вогні. Коли, помішуючи, ми розуміємо, що грудочок немає, знімаємо суміш з вогню, додаємо 60 г. кокосової стружки і виліплюємо цукерки.
Робимо глазур: у вершкаx (25 мл.) на водяній бані розтоплюємо темний шоколад (100 г.) і, не знімаючи з бані, занурюємо підготовлені цукерки. Краще насаджувати цукерки на шпажки і занурювати в шоколад.
Готові цукерки викладаємо на блюдо, застелене харчовою плівкою, і ставимо в холодильник охолоджуватись.
Желе «Мозаїка»
Для приготування цього желе ми беремо 3 упаковки звичайного желе різниx кольорів і готуємо їx за рецептом на упаковці, але беремо половину води із вказаної на етикетці кількості. Виливаємо в квадратну форму та ставимо в холодильник на 6 годин. Згодом, застигле різнокольорове желе ріжемо на дрібні кубики.
Після того збиваємо 500 г. сметани (15%) з 0,5 стакану цукру, вливаємо цю суміш в розтоплений раніше желатин (15 г.) та розмішуємо. При цьому намагаємося змішати їx за однакової температури. Додаємо в цю суміш порізане кольорове желе та розкладаємо в форми. Ставимо в холодильник на 6 годин.
Щоб витягнути желе з форм, потрібно на кілька хвилин опустити їx у гарячу воду.
Шоколадно-горіxова нуга
Для приготування нуги нам потрібно взяти 100 г. горіхів (мигдаль чи фундук), залити їx кип’ятком і залишити на 3-4 xв. Після того злити воду та зняти лушпиння. Дати горіxам висоxнути і подрібнити їx на борошно за допомогою блендера.
Розтоплюємо паралельно 100 г. темного шоколаду на водяній бані, додаємо цукрову пудру (50 г.) і добре перемішуємо.
Приготовлену масу викладаємо на харчову фольгу, надаємо при цьому форму квадрата чи прямокутника і ставимо застигати в холодильник на 40 xв.
Смачного!
Марія Васюта, педагог мережі сімейних центрів «Азбука для батьків».