Сьогодні ми пропонуємо приготувати вам смачний суп з простих інгредієнтів.
Вам знадобиться:
- 4 курячих крила ( чи інше м’ясо курки);
- 2 ст. ложки оливкової (соняшникової) олії;
- 400 г білих шампіньйонів;
- 1 середня морквина;
- 1 середня цибулина;
- 1 ст. ложка борошна;
- Сіль, чорний перець – за смаком;
- 2,5 л води;
- 1 маленька чашка круглого рису;
- 2/3 стакана вершків (сметани);
- 1 лавровий лист;
- купка нарізаної свіжої петрушки.
Перше, що потрібно зробити – вимити у воді куряче м’ясо. Крила розрізати на дві частини (якщо використовуємо інше м’ясо, розрізати на порційні шматочки). Вмикаємо мультиварку в режим «Смаження» і додаємо в каструлю оливкову олію. Даємо каструлі трохи підігрітися і обсмажуємо курячі крильця 6-8 хвилин з кожної сторони. Очищуємо моркву і цибулю, нарізаємо їх півкругами ( або дрібно) і додаємо в каструлю. Обсмажуємо разом з куркою, часто помішуючи ще 10 хвилин. Гриби помити, трохи просушити і нарізати пластинами. Додаємо гриби в каструлю і обсмажуємо все разом до повного випаровування води доти, доки гриби не стануть золотистого кольору ( близько 10-12 хвилин). Додати у каструлю ложку води. Все перемішати.
Тонкою цівкою влити в каструлю вершки, перемішати. Приправити суп сіллю та перцем. Промийте рисову крупу і додайте її в каструлю, залийте гарячою водою. Включити режим «Тушкування» на 45 хвилин.
По закінченню програми додати в каструлю лавровий лист і дрібно нарізану петрушку і дати супу настоятися ще 10-15 хвилин під кришкою.
Подаючи суп до столу, додайте в кожну тарілку трішки зелені петрушки.
Смачного!