Пропонуємо Вам приготувати смачнючий сирний супчик з морквою та креветками.
Для цього потрібно мати:
• 500 г плавленого сиру;
• 250 г морковки;
• 400 г картоплі;
• 1 ч.л.солі;
• 400 г очищених креветок;
• 2 ч.л.сушеної петрушки.
Готувати необхідно таким чином:
У підсоленій воді, яка кипить (1,5 л), розтопити плавлений сир. Сир найкраще підходить той, який без смаків.
Картоплю очистити, нарізати дрібними кубиками і покласти у воду з сиром. Варити 10-15 хв. на середньому вогнику.
Очищену моркву натерти на дрібній тертці. Ця морква потім майже непомітна у супі, проте надає йому хорошого смаку та кольору.
Злегка обсмажити моркву на рослинній олії 3-4 хвилини, просто щоб стала м’якою.
Коли картопля звариться, покласти в суп моркву і очищені креветки.
Довести суп до кипіння ще раз, спробувати на сіль.
В кінці всипати в суп зелень, перемішати і вимкнути вогонь. Накрити кришкою і дати постояти 30 хвилин.
Подавати гарячим. До супу будуть доречними крутони (сухарики) з білого хліба.
Марія Васюта, педагог мережі сімейних центрів «Азбука для батьків».