Багато в кото з нас при згадуванні «Мімози», в пам’яті з‘являється рибний пиріг, посипаний вареним яйцем.
Це у нас. А ось у італійців «Мімоза» — солодкий десерт, дуже ніжний і неймовірно смачний.
Складові десерта:
Основа – це бісквіт. Тісто повинно бути яскраве, жовте.
Складний крем. Заварний крем (готувати з додаванням цедри одного лимону). Консервовані кусочки ананасу. Збиті вершки.
«Ром» для насичення. Змішати в каструлі 50 мл горілки чи коньяку, 50 мл води, 1-2 столові ложки цукру. Довести до кипіння, охолодити.
Етапи приготування:
- Зрізати тонким і гострим ножем верхній шар бісквіту (третину висоти). З нижнього витягти м’якоть, щоб вийшла коробочка.
- Дно коробочки і верхній корж наситити приготованим ромом (варіант – ананасовим сиропом).
- Кружечки консервованого ананасу дрібно нарізати.
- М’якоть бісквіту розкришити, частину лишити для прикрашання торту. Решту змішати з заварним кремом і кусочками ананасу, наповнити цим кремом коробочку (лишити трохи для верхнього коржа). Зверху покрити шаром збитих вершків (краще без цукру).
- Накрити коробочку верхнім коржем, намазати корж кремом, а потім вершками.
- Посипати верх торту бісквітними кришечками жовтого кольору. Можна вирізати кружечки з ананаса і викласти гілочку мімози в якості прикраси.
Приємного апетиту!