Для приготування даної закуски вам необхідно мати:
· Копчена курятина – 400 г;
· Чорнослив — 120 г;
· Грецькі горіхи – 100 г;
· Морква – 2 шт.;
· Картопля – 4 шт.;
· Яйця – 4 шт.;
· Гриби шампіньйони – 250 г;
· Сир твердий – 300 г;
· 1 ст.л. рослинної олії для смаження;
· Майонез;
· Сіль, перець за смаком.
Для оформлення:
· Половинка огірка;
· 3 ст.л. подрібнених грецьких горіхів;
· Гілочка петрушки;
· 1 ягідка клюкви чи калини.
Спосіб приготування:
1. Відварити яйця, картоплю, моркву. Яйця охолодити та натерти на дрібній тертці. Картоплю нарізати кубиками, а моркву натерти на великій тертці.
2. Гриби вимити, посушити та дрібно порізати. Обсмажити на сковороді на рослинній олії (близько 7 хвилин), в кінці смаження підсолити та охолодити.
3. Чорнослив тим часом вимити, просушити, нарізати маленькими кубиками (якщо чорнослив надто сухий, попередньо залити його кип’ятком хвилин на 5-7).
4. Сир натерти на маленькій терточці, курку порізати кубиками, а горіхи подрібнити.
5. Салат викладається шарами:
· Морква, трохи підсолюємо, намазуємо майонезом
· Половина сиру
· Половина тертих яєць (2 шт.)
· Половина картоплі, солимо, майонез
· Половина грецьких горіхів
· Чорнослив
· Курка, майонез
· Смажені гриби
· Горіхи, що залишились
· Картопля, солимо, майонез
· Яйця (2 шт.)
· Сир
Прикрасити торт можна за смаком. Ми пропонуємо: соломкою з огірка, подрібненими грецькими горіхами, листочки петрушки і ягідка клюкви чи калини в центрі.
Торту необхідно настоятися в холодильнику години 4. Потім можна подавати до столу.
Смачного!
Марія Васюта, педагог мережі сімейних центрів «Азбука для батьків».