Продовжуємо готувати разом. Час знову побалувати свою родину чимось напрочуд смачненьким. До вашої уваги салат з курячої печінки у вигляді «тортику».
Для приготування знадобиться:
· 2 кг курячої печінки;
· 4 цибулини;
· 4 морквини;
· 4 яйця;
· 8 зубчиків часнику;
· 200 г борошна;
· 150 г молока;
· 300 г майонезу.
Приготування:
Курячу печінку пропускаємо через м’ясорубку (попередньо очистивши від плівки та жилок), додаємо 4 яйця, стакан борошна, 150 г молока, сіль та перець за смаком. Добре перемішуємо. Додаємо 100 г рослинної олії. Смажити можна на одній або двох сковорідках. Одна більша за розміром (сковорода), інша менша. Одну сторону «млинця» смажимо на одній стороні, потім перевертаємо «млинець» на іншу сторону та на іншу сковорідку. Це допомагає уникнути «ламання».
Паралельно в майонез додаємо часник за смаком, який попередньо пропущений через часникодавку.
Тремо моркву та нарізаємо цибульку кубиками. Смажимо на невеликій кількості олії до «золотистої скоринки».
Млинці викладаємо один на одного і промазуємо кожен шар майонезом з часником. Щоб не перебити смак печінки, можна мазати досить тонким шаром. Коли всі шари будуть викладені, можна зверху і по краям обмазати все майонезом і, притискаючи руками, викласти смажену моркву та цибулю.
Можна вирізати з морковки квіточки та викласти їх поверх «торту».
Смачного!
Марія Васюта, педагог мережі сімейних центрів «Азбука для батьків».