Як багато смачних страв дарує щоліта нам вишня – пироги, пиріжки, вареники, желе, компоти, лікери…
А ще можна приготувати мус.
Рецепт – простий, швидкий та неймовірно смачний.
НАМ ЗНАДОБИТЬСЯ:
- 250 г стиглих вишень
- 2 стол. ложки манної крупи
- 2 стол. ложки цукру
- 1 стол. ложка соку лимона
ЕТАПИ ПРИГОТУВАННЯ:
- Вишні вимити, плодоніжки видалити. Ягоди залити 200 мл води, довести до кипіння і варити на слабкому вогні приблизно 15 хвилин, помішуючи. Отриману масу протерти через дрібне сито і видалити кісточки.
- Вишневе пюре викласти в каструлю, додати цукор і сік лимона. Довести масу до кипіння і тонкою цівкою всипати манну крупу. Варити на слабкому вогні, помішуючи, 15 хв. Зняти з вогню і дати трохи охолонути, періодично помішуючи, щоб не утворювалася пінка.
- Вишневу масу збити міксером і розкласти по креманках. Прибрати в холодильник на 1 годину.
- За бажанням прикрасити мус вишнями і листочками м’яти.