fbpx
ДомойСемьяИнтересные факты и не толькоФакти про фрукти та овочі, які ви не знали

Факти про фрукти та овочі, які ви не знали

Выбор редакции

Що ми знаємо про фрукти та овочі?Перше, що приходить на згадку — в цитрусових багато вітаміну С, гранати підвищують гемоглобін, картопля “приїхала” до нас з Америки… Повірте, Ви, насправді, ще багато цікавого не знаєте!    

  • Кавові боби насправді не є бобами. Це фруктові кісточки.
  • Якщо виноград підігріти в мікрохвильовці, він вибухне.
  • Помідор — найпопулярніший фрукт в світі.
  • Грейпфрути, взаємодіючи з деякими ліками, можуть привести до летального результату.
  • Насправді огірки — це фрукти.
  • У апельсинах насправді міститься менше вітаміну С, ніж у багатьох інших фруктах, наприклад, гуаві, ківі, полуниці і ананасах.
  • Помаранчевий колір був названий так на честь апельсина ( «orange»), а не навпаки. До цього такий колір староанглійською називався «geoluread», що означає «жовто-червоний».
  • Найбільші фрукти ростуть на Сейшельських пальмах Coco De Mer: їх вага може досягати майже 42 кілограмів.

Отже, ви вже знаєте, що помідори і огірки — це фрукти, але знали ви, що з наукової точки зору боби, авокадо, насіння соняшнику, листя салату-латук і бутони брокколі — теж? Все тому, що фрукт — це частина рослини, що утворилася з зав’язі квітки і містить насіння. Решта частини рослини вважаються овочами. Тоді чому ми багато фруктів називаємо овочами? Тому що з кулінарної точки зору фруктами вважається все солодке (в цілому), а овочами — все інше. Звичайно, це правило працює не завжди, тому іноді несолодкі фрукти, такі як, наприклад, помідори, позначаються, як овочі, тому що такий спосіб розподілу інгредієнтів є більш практичним (правда, менш точним). Досить термінології. Чи знали ви, що у помідорів генів більше, ніж у людини? Існують дерева під назвою «фруктовий салат» ( «fruit salad tree»), на яких можуть рости від 3 до 7 різних фруктів … на ОДНОМУ І ТОМУ Ж дереві. Це було досягнуто завдяки прищеплення двох або більше рослин, які ростуть і функціонують, як одне.

  • Деякі японські фермери вирощують квадратні кавуни.
  • Всього в світі вирощують понад 7000 різних сортів яблук.
  • ДНК людини на 50% збігається з ДНК банана.
  • Ананаси і банани насправді є ягодами.

І знову поговоримо про термінологію. У повсякденному жаргоні ягоди, як правило, невеликі, круглі й соковиті. Однак з наукової точки зору ягоди — це плоди, які виросли з зав’язі маточки, в якому зовнішній шар стінки зав’язі розвивається в їстівну, м’ясисту частину. Після того як ви поїдете чудову ягоду (або путерію солодкувату), кисла їжа вам буде здаватися солодкою (як мінімум, протягом декількох годин). А все тому, що в цих ягодах, згідно з дослідженнями, міститься білок міракулін, який «вимикає» рецептори, відповідальні за сприйняття кислого смаку. Не всі апельсини помаранчеві. Якщо погода не досить прохолодна, то хлорофіл в шкірці плодів не руйнується, і плід залишається зеленим.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Рецепты

Партнеры

Vse.ua - сравнение цен на товары для детей и мам в Украине
Стоматология JazzDent - Позняки, Осокорки
aquamarket.ua Доставка воды – Онлайн супермаркет
«Профи Тойс» - интернет магазин детских игрушек из Европы."
https://dentectum.com.ua - стоматология в Киеве

Звездные родители

Похожие статьи

Що ми знаємо про фрукти та овочі?Перше, що приходить на згадку - в цитрусових багато вітаміну С, гранати підвищують гемоглобін, картопля “приїхала” до нас з Америки… Повірте, Ви, насправді, ще багато цікавого не знаєте!    
  • Кавові боби насправді не є бобами. Це фруктові кісточки.
  • Якщо виноград підігріти в мікрохвильовці, він вибухне.
  • Помідор - найпопулярніший фрукт в світі.
  • Грейпфрути, взаємодіючи з деякими ліками, можуть привести до летального результату.
  • Насправді огірки - це фрукти.
  • У апельсинах насправді міститься менше вітаміну С, ніж у багатьох інших фруктах, наприклад, гуаві, ківі, полуниці і ананасах.
  • Помаранчевий колір був названий так на честь апельсина ( "orange"), а не навпаки. До цього такий колір староанглійською називався "geoluread", що означає "жовто-червоний".
  • Найбільші фрукти ростуть на Сейшельських пальмах Coco De Mer: їх вага може досягати майже 42 кілограмів.
Отже, ви вже знаєте, що помідори і огірки - це фрукти, але знали ви, що з наукової точки зору боби, авокадо, насіння соняшнику, листя салату-латук і бутони брокколі - теж? Все тому, що фрукт - це частина рослини, що утворилася з зав'язі квітки і містить насіння. Решта частини рослини вважаються овочами. Тоді чому ми багато фруктів називаємо овочами? Тому що з кулінарної точки зору фруктами вважається все солодке (в цілому), а овочами - все інше. Звичайно, це правило працює не завжди, тому іноді несолодкі фрукти, такі як, наприклад, помідори, позначаються, як овочі, тому що такий спосіб розподілу інгредієнтів є більш практичним (правда, менш точним). Досить термінології. Чи знали ви, що у помідорів генів більше, ніж у людини? Існують дерева під назвою "фруктовий салат" ( "fruit salad tree"), на яких можуть рости від 3 до 7 різних фруктів ... на ОДНОМУ І ТОМУ Ж дереві. Це було досягнуто завдяки прищеплення двох або більше рослин, які ростуть і функціонують, як одне.
  • Деякі японські фермери вирощують квадратні кавуни.
  • Всього в світі вирощують понад 7000 різних сортів яблук.
  • ДНК людини на 50% збігається з ДНК банана.
  • Ананаси і банани насправді є ягодами.
І знову поговоримо про термінологію. У повсякденному жаргоні ягоди, як правило, невеликі, круглі й соковиті. Однак з наукової точки зору ягоди - це плоди, які виросли з зав'язі маточки, в якому зовнішній шар стінки зав'язі розвивається в їстівну, м'ясисту частину. Після того як ви поїдете чудову ягоду (або путерію солодкувату), кисла їжа вам буде здаватися солодкою (як мінімум, протягом декількох годин). А все тому, що в цих ягодах, згідно з дослідженнями, міститься білок міракулін, який "вимикає" рецептори, відповідальні за сприйняття кислого смаку. Не всі апельсини помаранчеві. Якщо погода не досить прохолодна, то хлорофіл в шкірці плодів не руйнується, і плід залишається зеленим.