Аби запасів вітамінів вистачило до весни, їх потрібно постійно поновлювати!
- Ківі
Є прекрасним джерелом вітаміну А, вітаміну С і вітаміну К, багатий клітковиною і калієм. Допомагає зміцнити імунну систему, а ще корисний для серця і гостроти зору.
- Гранати
Містять вітаміни групи В і фолієву кислоту. Гранат багатий потужними антиоксидантами, які допомагають запобігти деяким видам раку і знизити ризик розвитку серцевих захворювань.
- Брюссельська капуста
Багата клітковиною, калієм, вітаміном А, вітаміном С і вітаміном К. Вона має протизапальну дію, заряджає енергією, покращує роботу імунної системи, запобігає застуді та грипу.
- Цитрусові
Є одним з найкращих джерел вітаміну С, калію і фолієвої кислоти. Ці фрукти також мають потужні протиракові властивості через високий вмісту флавоноїдів. Але якщо ви приймаєте будь-які ліки, що відпускаються за рецептом, уникайте вживання грейпфрутів.
- Хурма
Багата вуглеводами, клітковиною, калієм, кальцієм, магнієм, марганцем, залізом, і при цьому містить трохи жиру і білка. У хурмі також удосталь вітамін С і вітамін А.
- Кориця
Кориця допомагає зміцнити імунну систему і здоров’я серця, поліпшити функції мозку. Вона містить ефірні масла, які багаті потужними антимікробними і протизапальними властивостями. Крім того, кориця містить кальцій, марганець, клітковину, залізо і антиоксиданти.
- Бобові
Містять необхідні живильні речовини, такі як білок, клітковину, залізо, цинк, кальцій і вітаміни групи В. Вони можуть допомогти знизити ризик розвитку раку і серцевих захворювань.
- Солодка картопля (батат)
Містить потужні антиоксиданти, бета каротин, який допомагає запобігти пошкодження клітин в організмі. У бататі також містяться вуглеводи, клітковина, залізо, калій, вітамін В6 і деякі інші важливі речовини.
Будьте здорові!