fbpx

Корисний буряк

Выбор редакции

Ми знаємо, що їжа має бути ліками, а ліки – їжею.

Наші предки вживали гарбуз, квасолю, капусту, щодня на столі був хрін ( його споживали не більше ложки) і, певна річ, червоний буряк.

 

 

 

Колись казали: що за життя без буряка?

 

Наші бабусі навчали нас обирати для страв найчервоніший столовий буряк, бо з досвіду знали, що він поліпшує роботу кишківника. Саме той буряковий барвник – беталін,  а разом із ним клітковина і органічні кислоти поліпшують перистальтику кишківника, діють послаблювально. А ще активно беруть участь у білковому обміні, сприяють зміцненню капілярів, знижують рівень холестерину в крові, регулюють кров’яний тиск і особливо корисні гіпертонікам як гіпотензивний засіб.
Буряк забезпечує наш організм і багатьма іншими, вкрай потрібними для здоров’я речовинами. Тим, хто постійно вживає буряк, не загрожує склероз, адже цей коренеплід виводить холестерин. Він послаблює спазми судин, регулює обмін речовин, поліпшує зір. Позитивно впливає на функцію статевих залоз у жінок і чоловіків.
Буряк – не є поганим на смак і, зазвичай не псує жодну з страв. Тому – готуймо борщі, салати та свіжовичавлені соки! Будьмо здорові!

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Рецепты

Партнеры

Vse.ua - сравнение цен на товары для детей и мам в Украине
Стоматология JazzDent - Позняки, Осокорки
aquamarket.ua Доставка воды – Онлайн супермаркет
«Профи Тойс» - интернет магазин детских игрушек из Европы."
https://dentectum.com.ua - стоматология в Киеве

Звездные родители

Похожие статьи

Ми знаємо, що їжа має бути ліками, а ліки – їжею. Наші предки вживали гарбуз, квасолю, капусту, щодня на столі був хрін ( його споживали не більше ложки) і, певна річ, червоний буряк.       Колись казали: що за життя без буряка?   Наші бабусі навчали нас обирати для страв найчервоніший столовий буряк, бо з досвіду знали, що він поліпшує роботу кишківника. Саме той буряковий барвник – беталін,  а разом із ним клітковина і органічні кислоти поліпшують перистальтику кишківника, діють послаблювально. А ще активно беруть участь у білковому обміні, сприяють зміцненню капілярів, знижують рівень холестерину в крові, регулюють кров'яний тиск і особливо корисні гіпертонікам як гіпотензивний засіб. Буряк забезпечує наш організм і багатьма іншими, вкрай потрібними для здоров'я речовинами. Тим, хто постійно вживає буряк, не загрожує склероз, адже цей коренеплід виводить холестерин. Він послаблює спазми судин, регулює обмін речовин, поліпшує зір. Позитивно впливає на функцію статевих залоз у жінок і чоловіків. Буряк – не є поганим на смак і, зазвичай не псує жодну з страв. Тому – готуймо борщі, салати та свіжовичавлені соки! Будьмо здорові!