Для жителів жарких східних країн ці плоди — основа харчування. Для нас фініки — це ласощі, в яких дуже багато користі. Як вибрати кращі?
Фініки прекрасні в салатах і пловах. З них роблять печиво, пироги,цукор ы мед, варять компот. Малюк-ласунчик буде задоволений. І мама спокійна, адже фініковий цукор легко засвоюється і переробляється. У фініках є вітаміни С, А, В, калій і магній. А ще фініки зміцнюють імунітет, вони корисні при кашлі, вірусних інфекціях, допомагають відновлюватися після довгої хвороби.
У натуральних фініків шкірка темна, матова, вони не злипаються. Не забувайте лише добре промивати їх, перш ніж поставити на стіл.
Це цікаво
✓ Хочете, щоб організм отримував необхідний мінімум поживних речовин? Дієтологи радять щодня запивати склянкою молока 1 фінік.
✓ Згадуваний в Біблії мед — це солодка субстанція, яку отримують з фініків. Точніше, вона сама випливає з переспілих плодів.
✓ Горіхи і фініки — хороша основа для солодкої пасти. Досить змішати очищені фініки, мигдаль, какао, корицю і все подрібнити блендером.
✓ Ці плоди пальми містять більше десяти елементів, необхідних для здоров’я і роботи мозку.
5 плодів, з’їдені на ніч, прискорять вироблення мелатоніну і подарують міцний сон.