Рецептів вистачить на 6 днів різноманітного харчування!
РЕЦЕПТ №1. Яловичина з брокколі- 150 г яловичини
- 200 г брокколі
- 1 ч. л. рослинного масла сіль та перець
М’ясо натріть сіллю і спеціями, загорніть у фольгу і запечіть в духовці при 180 градусах протягом 40 хвилин. Брокколі відварити в підсоленій воді, а потім злегка обсмажте на сковороді з 1 ч. л. масла. М’ясо наріжте, викладіть на тарілку, а поруч помістіть брокколі.
РЕЦЕПТ №2. Сир з огірком і зеленню- 250 г сиру низької жирності
- 50 г натурального йогурту (або нежирної сметани)
- 1 огірок
- 2 зубчики часнику
- 30 г зелені кропу (або петрушки)
- 50 г шпинату (за бажанням)
- сіль за смаком
Сир добре збийте зі сметаною або йогуртом. Додайте натертий на дрібній тертці огірок, видавлений через часничницю часник, дрібно нарізану зелень, посоліть і ретельно перемішайте.
РЕЦЕПТ №3. Запечена скумбрія з овочамиВізьміть одну велику скумбрію, помийте, почистіть. Наріжте на порційні шматочки, дещо не дорізаючи до кінця — щоб риба не розпалася. У кожен розріз покладіть скибочку лимона, скибочку помідору, скибочку цибулі. Рибу посоліть, поперчіть. Загорніть у фольгу і запечіть в духовці до готовності (хвилин 25-30).
РЕЦЕПТ №4. Курка в мультиварці з печерицями- 150 г курячого філе
- 200 г печериць білих або коричневих
- 1/2 штуки цибулі-порей
- 50 г нежирної сметани
- ½ ст. л оливкової олії
- каррі — одна щіпка
- кухонна сіль
Встановіть мультиварку в режим «гасіння». Куряче м’ясо наріжте невеликими довільними скибочками. Оливкову олію налийте в чашу. Туди ж помістіть куряче м’ясо. Обсмажуйте близько десяти хвилин. Печериці відваріть в заздалегідь підсоленій воді. Наріжте гриби на шість частин. Цибулю-порей наріжте товщиною не більше 0,5 см. У чашу мультиварки слід додати порей і гриби. Закрийте і тушкуйте двадцять п’ять хвилин. Відкрийте кришку. Посоліть, додайте дрібку каррі і сметану. Тушкуйте ще близько десяти хвилин.
РЕЦЕПТ №5. Салат з бринзою і овочамиБудь-які свіжі овочі 200 г поріжте, змішайте з 150 г нежирної бринзи або фети. Заправте бальзамічним оцтом і 1 ч. л. рослинного масла. Можна додати відварене яйце.
РЕЦЕПТ №6. Парові котлети з індички- Індичка — 500 г
- Зелень свіжа — за смаком
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Яйце — 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений — за смаком
М’ясо пропустіть через м’ясорубку разом з очищеною цибулиною. Додайте зелень і яйце, посоліть, поперчіть і добре перемішайте. Готуйте в пароварці півгодини. Подавайте з відвареною стручковою квасолею.