Щоб підтримати організм в зимовий період, фахівці рекомендують включати в раціон більше фруктів і овочів. Їх можна вживати в їжу або готувати з них фреші.
Однак, щоб свіжовичавлений сік не нашкодив, а навпаки — приніс максимум користі, потрібно дотримуватися кількох правил:
Випивай фреш відразу, не пізніше 30 хвилин після приготування — інакше під впливом кисню вітаміни в твоїй склянці будуть руйнуватися, а вітамінна цінність такого напою значно знизиться.
Пий свіжовичавлений сік за 30-40 хвилин до їжі, краще робити це в першій половині дня. Максимальна ж добова доза не повинна перевищувати 250 мл
Більш ефективний напій, в якому поєднується кілька фруктових та овочевих інгредієнтів. Однак, стеж, щоб їх було не більше трьох.
З деякими фрешами потрібно бути акуратними людям з проблемами шлунково-кишкового тракту — це особливо стосується яблучного, апельсинового і грейпфрутового фрешів. Ці соки взагалі рекомендується пити через трубочку — кислоти, що входять до їх складу, руйнують зубну емаль.
Не замінюй овочі та фрукти повністю соками — наш організм дуже потребує клітковині, що міститься в рослинній їжі.