Полиці сучасних магазинів суттєво відрізняються багатим асортиментом запропонованих продуктів. Наші бабусі і, навіть, мами таке розмаїття продуктів харчування бачили тільки по телевізору, адже такий вибір задовольнить будь-якого найвибагливішого гурмана.
Але, на жаль, далеко не всі продукти, якщо не сказати, більшість з них, корисна для здоров’я людини.
Пропонуємо розібратися в тому, якою небезпекою загрожують нам деякі продукти харчування.
Масло 72,5% Його не можна їсти нВ жоному випадку. Це транс-жир — рослинна олія низького сорту розбита воднем.
Масла менше 82,5% не буває. Якщо не вийде знайти таке масло, то краще їжте рослинне. Краще з'їжте дві ложки натурального вершкового масла, ніж цілу пачку або кілограм транс-жирів.
Вживання продуктів, що містять транс-жири, знижує здатності організму до протистояння стресам, збільшує ризик виникнення депресії. Продукти харчуваня, що містять транс-жири:
- маргарин;
- м'які масла,
- мікси вершкових і рослинних олій;
- рафінована рослинна олія;
- майонез;
- кетчуп;
- продукція фаст-фуду — картопля-фрі і т.д., для приготування якої використовувалися гідрогенізовані жири;
- кондитерські вироби — торти, тістечка, печиво, крекери і т.д., для виготовлення яких використовувався кулінарний жир;
- снеки — чіпси, попкорн;
- заморожені напівфабрикати.
Малосолений оселедець в пластикових упаковках
Малосоленей оселедець зберігається тільки в олії. Ні в якому оцті, він не зберігається. Якщо оселедець без олії, значить в неї доданий уротропін. У всьому світі уротропін визнано дуже небезпечною добавкою і заборонено, так як ві утворюється при взаємодії аміаку з формальдегідом.
Ікра Малосолена
Принцип той же. Ікра довго не зберігається. Тільки в замороженому вигляді або сильно-солена. Якщо продається слабосолена, значить, в неї доданий, або уротропін, або лимонна кислота. Може бути додано щось інше, але на виході все одно виходить формальдегід.
Крабові палички.
(Крабова есенція, змішана з соєю, всупереч назві, крабові палички взагалі не містять м'яса крабів, а з 1993 року виробники були юридично зобов'язані маркувати їх «крабові палички ароматизовані».).
Какао-арахіс.
Імплантується ген петунії. Страшно отруйна речовина. І комахи арахіс не їдять.
Зелений горошок та кукурудза(консервовані).
Кукурудзяні палички і пластівці з цукром.
Якщо купуєте кукурудзяні пластівці, палички, вони повинні бути тільки НЕ солодкі. Тому що цукор не використовують у виробництві. Цукор горить при температурі 140 градусів. Тому використовують цукрозамінники, в даному випадку — цикломат.
Каші і крупи з ароматизаторами і барвниками ідентичними натуральним.
Це хімічні речовини, що мають запах — присмак груші, полуниці, банана і т.д. Нічого натурального тут немає.
Льодяники. Барбарис.
Зараз використовується настільки сильна хімічна есенція, що якщо ви злегка намочену цукерочку залишите на скатертині, вона пропалить скатертину наскрізь, разом з лаком. Знищується навіть пластик. Уявіть, що відбувається з вашим шлунком.
Джеми. Мармелад.
Найпотужніші антиокислювачі. Ніколи ви не зможете зберегти вишню в такому первозданному вигляді. Нічого спільного з тим, що було при СРСР, нинішній мармелад не має. Це просто чудеса хімічної промисловості.